Criză la Spitalul din Galați: Peste 50 cadre medicale cu COVID, internările blocate

de Denisa Nedelcu    |    07 Iul 2020   •   16:56
Criză la Spitalul din Galați: Peste 50 cadre medicale cu COVID, internările blocate Pixabay

Focarul de coronavirus de la Spitalul Judeţean din Galaţi se extinde cu repeziciune şi creează o adevărată criză medicală. Dacă ieri erau 35 de persoane testate pozitiv cu coonavirus, azi numărul lor depăşeşte 50. În plus, nu se mai fac internări, iar bolnavii care nu erau în stare gravă au fost lăsaţi să plece acasă.

Informaţiile transmise marţi de conducerea unităţii medicale arată că peste 50 de cadre medicale au contractat coronavirusul. Mai exact, este vorba de 54 de cadre medicale, dintre care cinci medici şi 48 de membri ai personalului medico-sanitar şi auxiliar. 

Dacă luni era închisă o secţie a spitalului, acum au fost închise patru, pentru a se putea face dezinfecţie. Cele mai multe infectări au fost înregistrate pe secţiile de Medicină Internă şi Cardiologie. În prezent, nu se mai primesc bolnavi pentru internare. Pacienţii care nu aveau COVID şi o stare bună au fost externaţi.

Spitalul Judeţean din Galaţi nu mai face internări

Bolnavii care nu au fost lăsaţi să plece acasă au fost transferaţi la alte spitale. Acum, Spitalul Judeţean din Galaţi mai sunt internaţi 391 de pacienţi. Probleme mari sunt şi la Unitatea de Primiri Urgenţe, iar medicii îi roagă pe pacienţi să să respecte protocoalele stabilite.

"Vă aducem la cunoştinţă faptul că Serviciul UPU este supraaglomerat, iar personalul lucrează în condiţii foarte dificile. Facem un apel către populaţie să respecte normele sanitare şi să dea dovadă de conduită responsabilă, de seriozitate şi solidaritate pentru a depăşi cu bine această perioadă", au anunţat reprezentanţii Spitalului Judeţean Galaţi.

Alte trei focare de COVID, la Galaţi

La Galaţi, mai sunt încă trei focare de COVID-19, în afară de acesta de la spital: la şantierul naval, la combinatul siderurgic şi în comuna Toflea. În total, sunt 1112 de cazuri confirmate de COVID-19 şi 95 de decese provocate de virus, potrivit autorităţilor.

Şefa secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Galaţi, acolo unde este focar de coronavirus, trăgea luni un semnal de alarmă şi spunea că medicii au ajuns epuizaţi la sfârşitul unei zile muncă. În plus, ei se arată şi dezamăgiţi şi spun că nu ştiu cât timp vor mai putea să-şi facă datoria.

Strigătul unui medic ATI din Galaţi: După încheierea unei ture, doctorii au nevoie de perfuzii și oxigen, să o poată lua de la capăt. Am obosit, nu ştim cât vom mai putea...

Sursă: Mediafax
x close