Antena 3 CNN Actualitate Criză de plastic pentru tipărirea cărților de identitate. Cât durează până la eliberarea documentului

Criză de plastic pentru tipărirea cărților de identitate. Cât durează până la eliberarea documentului

Cărțile de identitate se eliberează cu întârziere din cauza crizei de material plastic. Direcțiile de Evidență a Populație dau vina pe Ministerul de Interne și spun că nu le rămâne decât să aștepte remedierea situației.

Criză de plastic pentru tipărirea cărților de identitate. Cât durează până la eliberarea documentului
Sursa foto: Profimedia Images
de Adriana Drăghici    |    07 Iun 2023   •   15:51

Este criză de plastic pentru tipărirea cărților de identitate la toate direcțiile de evidență a populației din țară. Cei mai afectați sunt cetățenii care au pierdut documentele și sunt nevoiţi să aştepte.

Din cauza problemelor care se înregistrează la nivel național, eliberarea actelor de identitate va dura mai mult. Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (SPCLEP) Drobeta Turnu-Severin spune ca termenul de eliberare a buletinului este de 20 de zile calendaristice.

"Termenul de soluționare privind eliberarea actelor de identitate este de minim 20 de zile. Întreaga responsabilitate revin Ministerului de Interne. În momentul de fașă, nu există materiale suficiente pentru realizarea cărților de identitate.

 Există circa 80 de solicitări pe zi, dintre care sunt onorate doar 20. În mod normal, termenul de soluționare a cărții de identitate este de maxim cinci zile", a declarat Sorin Stoea, director SPCLEP Drobeta Turnu Severin.

Citește și: Salariile profesorilor vor fi majorate. Nicolae Ciucă: "Un profesor debutant va primi salariul mediu brut pe economie"

Situații similare se înregistrează in toată țara. Aceeași problema a fost si anul trecut.

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close