Antena 3 CNN Actualitate CSM se simte ofensat de discuţiile din Senat. Radu Tudor: Au dat un comunicat ”de arici pogonici”

CSM se simte ofensat de discuţiile din Senat. Radu Tudor: Au dat un comunicat ”de arici pogonici”

18 Feb 2016   •   20:32
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a reacționat în situația posturilor INTACT și arată că se simte hărțuit de discuțiile de miercuri din Senat.
 
"Dezbaterea publică, precum şi mesajele publice ale reprezentanţilor puterii executive şi legislative, începând cu Preşedintele şi Prim - ministrul României, Preşedintele Senatului, parlamentari cu vocaţie de formatori de opinie şi importanţi reprezentanţi ai presei scrise şi audiovizuale conţin aprecieri  de natură a pune sub semnul precarităţii o procedură judiciară  ce se constituie, prin lege, ca parte a procesului penal - şi anume executarea hotărârii judecătoreşti”, se arată în comunicatul CSM.
 
“Astfel de manifestări riscă să exceadă cadrului constituţional în materia înfăptuirii justiţiei în România, prezentând un potenţial de afectare a independenţei şi prestigiului acesteia prin deviere de la principiile statului de drept”, se arată în continuarea comunicatului.

Radu Tudor: Comunicatul CSM, un editorial de arici pogonici
 
Radu Tudor a spus joi, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3, că documentul trimis de CSM este ”un editorial de arici pogonici”, iar ”oamenii ăștia nu au înțeles pe ce lume trăiesc”.
 
La rândul său, Mugur Civică, președintele Grupului de Investigații Politice (GIP), a calificat comunicatul CSM drept unul ”penibil și ofensator la adresa unor drepturi cetățenești”.

Mihai Gâdea a anunțat luni, în emisiunea 100 de Minute, că emisia televiziunii Antena 3 este amenințată. Inspectorii ANAF au transmis că, în cel mult cinci zile, clădirile în care funcționează Antena 3 vor fi evacuate
 
Fiscul şi-a trimis echipe de agenţi care au luat la verificat birou cu birou sediul administrativ al Antenei 3 din strada Gârlei. 
 
O acţiune în forţă, prin care inspectorii ANAF le-au anunţat oamenilor evacuarea în cinci zile a imobilelor în care funcţionează televiziunile trustului intact.
 
În aproape un an şi jumătate, de când a fost dată sentinţa prin care clădirile televiziunilor Intact au fost confiscate, Antena 3 a făcut peste 20 de solicitări la Ministerul de Finanţe pentru a putea rămâne cu chirie în aceste sedii, aşa cum şi alte televiziuni stau cu chirie la stat. Nu a existat însă niciun răspuns.
 
Autorităţile care au comandat această evacuare ştiu însă foarte bine că nu se poate muta o televiziune în cinci zile, cu tone de aparatură şi kilometri de cabluri. 
 
În plus, o astfel de mişcare pune sub semnul întrebării şi situaţia celor câteva mii de angajaţi ai trustului.
 
Antena 1 funcţionează de 22 de ani în sediul de pe şosesua Bucureşti Ploieşti, iar Antena 3 de 11 ani. Clădirea a fost modernizată şi adaptată necesităţilor unui post tv, iar investiţia se ridică la milioane de euro.

 
 

×
Parteneri
Au fost stabilite noile tarife plafonate pentru polițele RCA!
x close