Antena 3 CNN Actualitate CTP: "Ca să mă duc la teatru, îmi trebuie certificat verde. Ca să mă duc la biserică, nu. Mai adună ceva capital politic"

CTP: "Ca să mă duc la teatru, îmi trebuie certificat verde. Ca să mă duc la biserică, nu. Mai adună ceva capital politic"

Gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că nu poate fi înţeleasă decizia CNSU privind noile restricţii, prin care în biserică, spre deosebire de alte instituţii, nu este nevoie de certificat verde pentru a intra.

CTP: "Ca să mă duc la teatru, îmi trebuie certificat verde. Ca să mă duc la biserică, nu. Mai adună ceva capital politic"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    23 Oct 2021   •   23:59

"Domnul Arafat a şi declarat că această hotărâre, în legătură cu biserica, este făcută pe lângă expertiza ştiinţifică. Deci, este o hotărâre politică. De ce este luată ea? Pentru că aşa cred cei aflaţi acum la putere că sunt mai puţin antipatici oamenilor decât oricum sunt. 

Şi mai adună, poate, ceva capital politic. Este a nu ştiu câta oară când văd asta la aceşti politicieni aflaţi la putere de doi ani în România, se sperie şi de umbra lor şi îşi subestimează electoratul, în dorinţa de a obţine ceva capital de imagine, a spus Cristian Tudor Popescu, vineri, potrivit digi24.ro.

"Ca să te duci la serviciu îți va trebui certificat verde, ca să intri în magazine, ca să te duci, de pildă, la teatru. Statutul acestor două instituții este aproape identic. Ambele sunt sprijinite cu bani de la stat, teatrul și biserica. Ca să mă duc la teatru, îmi trebuie certificat verde. Ca să mă duc la biserică, nu-mi trebuie", a continuat CTP.

Certificatul verde COVID - unde poţi/nu poţi să mergi fără el, începând de luni

Intră în vigoare restricţii dure pentru români, începând de luni. Astfel, certificatul verde va fi obligatoriu cam peste tot, inclusiv pentru plata unei taxe la Fisc. Singurele locuri în care românii vor mai putea merge fără certificat verde sunt farmaciile, magazinele alimentare şi bisericile, potrivit noile restricţii decise de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Astfel, alături de farmacii şi magazine alimentare, la capitolul excepţii, intră şi biserica. 

Conform noilor restricţii aprobate vineri, persoanele nevaccinate pot merge la activități religioase, fie în interiorul lăcaşului de cult, fie în afară. Singura condiţie este purtarea măştii de protecţie şi asigurarea unei suprafeţe de doi metri pătraţi pentru fiecare persoană.

Iohannis, apel la vaccinare: "Altă soluţie nu e pentru a scăpa de pandemie. Unele state au rata de vaccinare 80-90%"

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel la vaccinare, vineri, de la Bruxelles, acolo unde este la Consiliul European.

Trebuie să fim serioşi şi să acceptăm odată acest lucru. În alte state din ţările din Vest, pandemia a fost doborâtă prin vaccinare, sunt rate de vaccinare de 80-90% şi au ajuns puţini oameni la ATI.

Noi de ce nu putem aşa ceva? De ce trebuie să dăm ascultare unora care vorbesc prostii în spaţiul public, pe Facebook? Dragi români, mergeţi şi vă vaccinaţi, să nu ajungeţi la spital, să nu daţi boala mai departe.", a declarat, vineri, preşedintele Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close