Antena 3 CNN Actualitate Cum funcţiona secta condusă de Gregorian Bivolaru în Franţa şi metoda folosită de "Guru" pentru a scăpa de autorităţi

Cum funcţiona secta condusă de Gregorian Bivolaru în Franţa şi metoda folosită de "Guru" pentru a scăpa de autorităţi

Apar detalii scandaloase după arestarea lui Gregorian Bivolaru la Paris. Cel supranumit "Guru MISA" este acuzat că, împreună cu alte 40 de persoane, ar fi creat o sectă în care aveau loc abuzuri sexuale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Noi 2023   •   08:54

Bivolaru a fost ridicat în dimineața zilei de 28 noiembrie din locuința sa situată într-o suburbie a Parisului, în Val-de-Marne. Poliția franceză a demarat o operațiune de amploare, iar descinderi au avut loc simultan în mai multe orașe din Franța.

În total, 41 de persoane au fost arestate. Gregorian Bivolaru se folosea de rețeaua sa internațională de yoga, Atman Yoga, pentru a racola femei tinere, pe care "le îndoctrina", le sechestra și le exploata sexual.

Potrivit RFI, Gregorian Bivolaru, în vârstă de 71 de ani, își sechestra adeptele zile întregi în mai multe locuințe din suburbiile Parisului, femei cu care "își satisfăcea apetitul sexual". În momentul reținerii sale, acesta ținea sechestrate 26 de femei în condiții "de izolare și igienă precare".

Citește și: Secta tantrică a lui Bivolaru se-ntinde pe toată planeta. Copilă de 16 ani, batjocorită de ”guru”

Primele sesizări cu privire la infracțiunile comise de Bivolaru au fost făcute în iulie 2022, de către 12 foști adepți, la instituția care gestionează abaterile confesionale din Franța.

În iulie 2023, parchetul din Paris a declanșat o anchetă penală, după ce au fost depuse mai multe plângeri. Guru Bivolaru, fondator al MISA, Mișcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut, care a devenit ulterior Atman Yoga, a fost condamnat în 2013, în România, la 6 ani de închisoare pentru că a întreținut relații sexuale cu un minor.

El a fost eliberat condiționat în 2017. De atunci, nu a mai avut apariții publice.

Bivolaru era căutat și de autoritățile finlandeze, care l-au dat în urmărire și cereau arestarea sa într-un dosar în care era acuzat de către foștii cursanți și apropiați de trafic de persoane și abuzuri sexuale.

El figura pe lista "most wanted" a INTERPOL. Atman Yoga, o grupare tantrică prezentă în 31 de țări, inclusiv în cea mai mare parte a Europei, îl are drept lider spiritual pe Gregorian Bivolaru. În Franța, asociația funcționează prin intermediul organizației Yoga Intégral, cu filiale la Paris şi Nisa.

O asociație franceză, specializată în derapaje sectare, a reușit să contacteze mai multe presupuse victime ale lui Gregorian Bivolaru și ale asociaților săi. De îndată ce femeile ajungeau pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle, erau preluate de un șofer al mișcării.

Șoferul le acoperea ochii "cu ochelari negri, umplând cu hârtie spațiul dintre față și lentile, înainte de a le acoperi capul cu o pălărie de pescar, ordonându-le să își aplece capul între scaunele vehiculului pentru a nu vedea nimic din călătorie".

Le-au fost confiscate bunurile personale , înainte de o primă deplasare la o vilă impunătoare din Villiers-sur-Marne, care poate găzdui peste 50 de femei.

Acolo, oamenii erau "condiționați" cu diete speciale, practici sexuale deviante, lecturi obligatorii, vizionarea de videoclipuri tematice și cu ideea, mereu întărită, de a se închina guru-ului în vederea întâlnirii cu acesta.

Practicile sexuale erau folosite ca un alibi pentru așa-zisa dezvoltare personală". După aproximativ zece zile, victimele erau duse într-un apartament din Paris pentru a fi abuzate.

×
Subiecte în articol: gregorian bivolaru
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close