Antena 3 CNN Actualitate Cum obţii despăgubiri pentru răni suferite într-un taxi, Uber sau autobuz STB implicat într-un accident. Daunele ajung la milioane de euro

Cum obţii despăgubiri pentru răni suferite într-un taxi, Uber sau autobuz STB implicat într-un accident. Daunele ajung la milioane de euro

Există mulți români care nu ştiu că au dreptul să solicite compensații și despăgubiri morale dacă sunt răniți în timpul unei călătorii cu taxiul, UBER sau într-un mijloc de transport public în comun. Daunele pot ajunge la milioane de euro.

Cum obţii despăgubiri pentru răni suferite într-un taxi, Uber sau autobuz STB implicat într-un accident. Daunele ajung la milioane de euro
Sursa foto: Getty Images I Pheelings Media
de Ştefan Petrică    |    18 Apr 2023   •   14:47

În cazul în care ești rănit în urma unui accident într-un taxi sau autobuz STB, poți solicita despăgubiri prin intermediul asigurării RCA a vehiculului implicat în accident.

Cu toate acestea, este important de ținut cont că nivelul despăgubirilor depinde de gravitatea rănilor suferite și de polița de asigurare RCA încheiată de către șoferul vehiculului.

De asemenea, în funcție de caz, se pot cere și daune morale.

Atunci când încheiem o poliță de asigurare auto obligatorie (RCA), trebuie să ținem cont că aceasta nu acoperă doar daunele materiale, ci și vătămările corporale, daunele morale și decesul în cazul unui accident în trafic.

Citeşte şi: Proiectul de plafonare a tarifelor RCA a fost aprobat în şedinţa de Guvern

În situația în care suntem responsabili pentru producerea accidentului, polița RCA ne poate ajuta să acoperim cheltuielile cu spitalizarea sau decesul victimelor.

În conformitate cu legea, o singură poliță RCA, cu costul anual de exemplu de 1500 de lei, poate acoperi următoarele sume maxime în cazul unui accident:

  • 6,07 milioane de euro pentru vătămări corporale și deces.
  • 1,22 milioane de euro pentru daune materiale.

Este important să știm că, în calitate de pasager, dacă avem parte de vină în producerea accidentului, putem pierde dreptul la despăgubire prin intermediul poliței RCA.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close