Antena 3 CNN Actualitate Cum se apără patronul Lactate Brădet în noul scandal cu bacteria E.coli

Cum se apără patronul Lactate Brădet în noul scandal cu bacteria E.coli

2 minute de citit Publicat la 17:53 15 Mar 2016 Modificat la 17:53 15 Mar 2016
bradett.jpg

Patronul Lactate Brădet, Marius Badea, a afirmat, la 100 de minute, de la Antena 3, că bebeluşul român care se află internat într-un spital din Italia, cu sindrom hemolitic uremic, nu avea cum să se îmbolnăvească din cauza produsului acestei fabrici, arătând că autoritățile italiene au făcut această legătură având în vedere scandalul mediatic din România.

”Comunicatul din Italia și legătura dintre îmbolnăvirea copilului și brânza noastră e legat de comunicatul pe care noi l-am trimis autorităților din Italia când am retras produsele de la raft. Făcând rechemare, automat autoritățile italiene s-au alertat. Din punctul asta de vedere cred că s-a făcut legătura cu noi. Dar nu există nimic cert”, a afirmat Marius Badea, la Antena 3.

Marius Badea a afirmat că fabrica pe care o conduce a decis retragerea voluntară a produselor de pe piața europeană începând cu data de 1-2 martie, după declarația ministrului Agriculturii. De atunci, produsele au fost testate și s-a arătat că nu există nicio legătură cu îmbolnăvirea copiilor din Argeș, la acea vreme.

”Ne bucurăm mult că am avut atunci tăria și puterea de a opri producția și vânzările, mai mult, am retras toată marfa de pe piață. Tot în ideea de a vedea dacă mai apar alte cazuri și dacă noi suntem de vină”, a spus Marius Badea.

Încă un bebeluș cu sindrom hemolitic-uremic

Un copil român în vârstă de 14 luni este spitalizat în oraşul italian Florenţa cu sindromul hemolitic-uremic (SHU) după ce ar fi consumat brânză provenind de la o firmă din România, informează site-ul cotidianului La Repubblica.

Copilul român este internat în Clinica Meyer din Florenţa, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, medicii afirmând că are sindromul hemolitic-uremic provocat de bacteria Escherichia coli. Autoritatea sanitară locală suspectează că infectarea s-a produs după ce copilul a consumat brânză produsă în România.

”Brânza de la Brădet şi carnea de pui nu sunt sursa îmbolnăvirii copiilor”

În 9 martie, Institutul Cantacuzino a anunţat rezultatele analizelor făcute în cazul copiilor din Argeş, Sibiu şi Bacău, îmbolnăviţi cu E.Coli, stabilind că profilul genetic al tulpinilor de E.Coli izolate de la pacienţi, din brânza de la Brădet şi din carnea de pui nu sunt identice.

Și ANSVSA a anunțat într-un comunicat, că nu există niciun fel de legătură între brânza de vaci provenită de la fabrica incriminată de Ministrul Agriculturii și îmbolnăvirile copiilor diagnosticaţi cu E-coli.

”Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV) a recepţionat, până pe data de 29 februarie 2016, un număr de 337 de eşantioane din probe prelevate din alimentele indicate de Ministerul Sănătăţii şi notificate prin Sistemul Rapid de alertă pentru Alimente şi Furaje. La acestea se adaugă un număr de 59 de eşantioane, recepţionate până pe data de 3 martie 2016, din probe prelevate de echipele mixte DSV - DSP din apă, produse lactate şi lapte materie primă şi 15 eşantioane din probe de produse lactate, solicitate pentru a fi analizate, de către proprietarul unităţii de procesare a laptelui din judeţul Argeş, în cadrul programului de autocontrol. Până la această dată, din totalul de 411 eşantioane recepţionate, nu a mai fost depistată prezenţa Escherichia Coli serogrupul O2. 312 au fost finalizate (dintre care două cu rezultate pozitive) şi 99 de eşantioane sunt în lucru”, se arată în comunicatul ANSVSA .

×
x close