Antena 3 CNN Actualitate Cum se joacă barbut, jocul de ”noroc” care i-a adus moartea interlopului Emi Pian

Cum se joacă barbut, jocul de ”noroc” care i-a adus moartea interlopului Emi Pian

Barbutul este un joc de noroc cu zaruri practicat între doi sau mai mulți jucători. Acest joc era întâlnit adesea și în perioada comunistă, deși era interzisă practicarea jocurilor de noroc  în afara locurilor special amenajate și legalizate. Pentru a juca barbut nu ai nevoie de un echipament sofisticat. 

Cum se joacă barbut, jocul de ”noroc” care i-a adus moartea interlopului Emi Pian
Sursa foto: Pixabay.com
04 Aug 2020   •   12:50

Barbutul este un joc de noroc cu zaruri în care jucătorii fac pariuri pe punctajul total a două zaruri rostogolite.

Jocul pare complicat, dar este extrem de simplu

Jocul Barbut este unul dintre cele mai vechi jocuri de noroc. Barbutul a devenit popular chiar și printre soldații celui de-al Doilea Război Mondial, care de multe ori îl jucau folosind o patură de armată ca suprafață de joc. 

Este cunoscut faptul că numeroși lideri din lumea interlopă sunt pasionați de acest joc de noroc. Unii chiar foloseau aparatură electronică pentru a câștiga aceste jocuri.

Emi Pian juca sume colosale la barbut! Cum recupera datoriile cunoscutul interlop este înfiorător

Mizele puse la bătaie ajungeau la zeci de mii de euro. Emi Pian, liderul grupării Duduianu din Capitală, ucis azi-noapte de un rival, juca sume uriașe la barbut. Chiar acest joc de noroc i-a adus sfârșitul. Emi Pian a murit după ce fiul lui Napy, un alt interlop bucureștean, l-a înjunghiat. Scandalul a pornit de la un joc de barbut.

Regulile jocului de zaruri

Atunci când un jucător aruncă zarurile, există 36 de combinații posibile luând fiecare zar în parte, iar totalul valorilor este între 2 și 12. Cu toate acestea, fiecare total nu are o șansă egală să apară, având în vedere combinațiile. În runda de început a jocului de zaruri, jucătorul care pariază are doar două opțiuni. Opțiunea de Pass Line prevede că jucătorul a pariat pe faptul că cel ce aruncă zarurile va obține 7 sau 11 în prima aruncare. În caz că pariul este câștigător, se câștigă aceeași sumă pariată. Dacă iese 2, 3 sau 12, pariul este pierdut. A doua opțiune se numește Don’t Pass Line, iar prin aceasta se pariază pe faptul că jucătorul care aruncă va obține un total de 2 sau 3. Dacă totalul este 7 sau 11 se pierde pariul, iar dacă totalul este 12, va fi egalitate. Orice alt total va duce spre o runda următoare, care pornește de la acel număr, iar regulile devin ceva mai complicate. Totalul nou va deveni foarte important mai departe, din moment ce jucătorul va încerca să dea din nou același numar, pentru a continua să joace. Dacă totalul este 7 la noua aruncare, jucătorul pierde și va veni rândul unui alt jucator să dea cu zarurile. În acest moment, se vor considera aceleași reguli ca în precedenta rundă de pariuri.

Citiți și:

De la ce a pornit scandalul în care a fost ucis Emi Pian, liderul clanului Duduianu din Capitală

×
Subiecte în articol: barbut Emi Pian
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close