Antena 3 CNN Actualitate Cumpărăm din piață sau din supermarket? Prețurile cele mai bune pentru cumpărăturile de Crăciun | Demers Antena 3 CNN

Cumpărăm din piață sau din supermarket? Prețurile cele mai bune pentru cumpărăturile de Crăciun | Demers Antena 3 CNN

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, așa că românii au intrat în febra cumpărăturilor pentru masa festivă. Produsele tradiţionale au cele mai mari preţuri din ultimii 20 de ani.

de Ştefan Petrică    |    19 Dec 2022   •   12:13

Antena 3 CNN a realizat un demers, comparând prețul alimentelor din piață cu cele din supermarket, pentru a vă spune de unde merită să cumpărați.

Prețul alimentelor din piață:

În primul rând, carnea de porc, care este un produs nelipsit de pe mesele de sărbătoare, este și cel mai scump produs în această perioadă. Este un produs care a fost afectat de scumpiri pe parcursul întregului an.

În piață, un kilogram de ceafă de porc îl găsim la prețul de 31 de lei, pieptul de porc este 24 de lei pe kilogram, iar toba o găsim între 30 și 33 de lei pe kilogram.

Pentru un kilogram de jumări, românii trebuie să plătească în acest an 60 de lei, iar pentru unul de cârnați circa 27 de lei.

Prețul alimentelor din supermarket:

În supermarket, prețurile sunt mai mici, spre exemplu, cârnații sunt 17 lei pe kilogram, în timp ce pentru jumări prețul este de 28 de lei pe kilogram.

Pentru o ceafă de porc va trebui să scoateți din buzunar 32 de lei pentru un kilogram, iar pentru mușchi de porc veți fi nevoiți să achitați 37 de lei pe kilogram.

Oamenii au venit încă de acum la cumpărături, se tem de faptul că în următoarele zile s-ar mai putea mări prețurile și preferă să se aprovizioneze acum, înainte de sărbători.

×
Subiecte în articol: cumparaturi masa de sărbatori
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close