Antena 3 CNN Actualitate Decizie a Curții de Apel București: Școlile au fost închise ilegal!

Decizie a Curții de Apel București: Școlile au fost închise ilegal!

Suspendarea cursurilor în şcoli a fost ilegală, a decis vineri, Curtea de Apel Bucureşti. Hotărârea nu e încă definitivă, însă.

Decizie a Curții de Apel București: Școlile au fost închise ilegal!
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    26 Feb 2021   •   12:44

Dacă decizia nu va fi atacată, guvernanții vor trebuia să dea explicații pentru măsurile adopatate de DSU, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației.

Peste 10 măsuri luate de autorități ar fi anulate prin această decizie.

Solicitarea pe masa magistraților de la CAB a venit de la mai multe școli de stat de la noi din țară, precum și de la unele școli private. Acestea s-au plâns pentru că s-a trecut la învățământul online.

Ţările din Europa unde şcolile au rămas închise

În Europa, multe ţări au redeschis şcolile în ultima lună, in timp ce altele păstreaza predarea online. În multe state există abordari diferite în functie de regiuni sau de nivel de invatamant.

În Germania si Marea Britanie, spre exemplu, şcolile sunt închise în acest moment, iar in Polonia doar elevii din clasele primare s-au întors fizic în unităţile de învăţământ.

În urma cu două luni şcolile din Marea Britanie s-au inchis pe fondul exploziei de cazuri de infectare cu noua tulpină de COVID-19. Iata că acum autorităţile au anunţat planurile de redeschidere a şcolilor.

Sistemul britanic de învăţămant este descentralizat, astfel că elevii din Scoţia şi Ţara Galilor vor începe să revină treptat la clase din 22 februarie, iar cei din Anglia – din 8 martie.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close