Antena 3 CNN Actualitate Un nou cutremur s-a produs în zona Banat, Arad | Ce magnitudine a avut

Un nou cutremur s-a produs în zona Banat, Arad | Ce magnitudine a avut

Un nou cutremur s-a produs în aceasta seara în România în zona Banat, Arad. Ce magnitudine a avut.

de Claudia Popovici    |    23 Mai 2023   •   19:33

Update 20:28: INFP a revizuit magnitudinea cutremurului produs, marți seara, în zona Banat, Crişana la magnitudinea de 4.3 pe Richter la adâncimea de 7km.

Update 20:06. În localitatea Zăbrani autorităţile au întocmit un Comitet pentru Situaţii de Urgenţă în caz de cutremur şi a fost avizată o echipă care urmează să meargă în teren să identifice zonele cu probleme şi să asigure permanența pe timp de noapte.

Un nou cutremur s-a produs în zona Banat, Arad | Ce magnitudine a avut

Panica persistă în Arad, după seria de cutremure care a început luni seară.

După seismul cu magnitudinea de 4,9 în zona au urmat 6 replici. În această seară zona a fost din nou zguduită de un nou cutremur. 

Potrivit INFP, în ziua de 23.05.2023, 19:15:29 (ora României), s-a produs în BANAT, ARAD un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.1, la adâncimea de 15 km.

Cutremurul s-a produs la 17km SE de Arad, 43km NE de Timișoara, 72km SE de Bekescsaba, 92km N de Reșita.

Constantin Ionescu, director INFP: "Astfel de cutremure în Arad s-au mai produs acum 200 de ani"

Directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat, în direct la Antena 3 CNN, că în Arad nu au mai fost astfel de cutremure de acum 200 de ani. 

"Zona seismică din Arad este cunoscută ca o zonă activă din punct de vedere seismic. Ea generează cutremure de magnitudini similare cu cele de ieri, dar cutremurele se produc foarte rar şi de aceea oamenii nu cunosc că s-au mai produs cutremure şi pot să fie impacientaţi şi să se sperie.

Citeşte şi: Primele imagini de la cutremurele din Crişana, Arad: "A fost intens. Am avut impresia că acoperișul va ceda"

Este un cutremur normal pentru zona respectivă. Au mai fost cutremure în 1797, 1800, 1900, 1970 de magnitudini de 4,3, 4,6, chiar şi 5 magnitudine. Au avut loc acum sute de ani, acum 200 de ani", a spus Constantin Ionescu, directorul INFP, în direct la Antena 3 CNN

Cutremure în vestul României. Stres major în judeţul Arad

Alte cutremure s-au produs marți în judeţul Arad, după miezul nopții. Tot marți a fost seism în zona seismică Făgăraș - Câmpulung.

La ora 00.21:05 (ora locală a României) s-a produs în Crișana, județul Arad, un cutremur cu magnitudinea ml 2.4, la adâncimea de 2km. Apoi, la ora 2.48 un alt seism a avut loc, cu magnitudinea ml 2.0, la adâncimea de 10km.

A urmat un cutremur la ora 5.12, cu magnitudinea ml 2.7, la adâncimea de 5km.

Ultimul seism a fost la ora 5.12, cu magnitudinea ml 2.7, la adâncimea de 5km.

În zona seismică Făgăraş - Câmpulung, județul Dâmbovița, a avut loc un cutremur la ora 1.31, cu magnitudinea ml 3.2, la adâncimea de 68 km.

Un seism cu magnitudinea 4,9 şi altul de 4,3 s-au produs luni seară în Crişana, judeţul Arad.

×
Subiecte în articol: cutremur Banat Arad
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close