Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Primele imagini de la cutremurele din Crişana, Arad: "A fost intens. Am avut impresia că acoperișul va ceda"

Primele imagini de la cutremurele din Crişana, Arad: "A fost intens. Am avut impresia că acoperișul va ceda"

Au apărut primele imagini de la cutremurele produse, luni seara, în zona Crişana, Arad. Ce spun cei care au simțit seismele.

de Claudia Popovici    |    22 Mai 2023   •   23:36

Zona Crişana, Arad a fost zguduită luni seara de două seisme de 4,9 şi 4,3 pe Richter, care au fost resimțite în mai multe zone.

Oameni s-au speriat mai ales că, potrivit specialiștilor, în ultimii 10 ani în zona Arad nu au mai avut loc cutremure de o asemenea magnitudine.

"În zona Aradului n-au fost în ultimii 10 ani cutremure de mai mari de patru. Au fost în zona sudică a Banatului, pe la Moldova Nouă, în zona aia, acolo au fost 5-6", a spus la Antena 3 CNN, seismologul Mihai Diaconescu.

Cutremure în Crişana, Arad. Cum s-au simțit

"Am simțit primul cutremur cât şi replica. Mă aflu localitatea Masloc la 35km de Timișoara şi 25 km de Arad. Primul a fost extrem de intens. S-a auzit un zgomot foarte puternic. Am avut impresia că a intrat efectiv o mașină în propria locuință.

A durat câteva secunde timp în care am văzut şi obiectele din casă cum se mișcă şi am avut impresia ca acoperișul în mod sigur va ceda. Replica a durat mai puțin şi atât zgomotul cât şi mișcarea au fost mai mici", a spus la Antena 3 CNN o femeie.

De asemenea, pe Facebook oamenii au povestit cum au simțit cele două seisme.

"Eu am crezut că sare casa în aer de la zgomot, sau că o trăznit in",

"Daa, s-a zguduit patul cu noi la Ineu",

"Da...și eu în cartierul Gai din Arad, am simțit...Doamne Ferește!"

"Da! A fost ffff puternic! Deja al doilea la Covasâna,jud Arad!",

"Primul s-a simțit puternic în Beiuș, Bihor

Da ora 23:01, prima replică, com.Pomezeu, Județ Bihor, s-a zgâlțâit un pic patul și dulapurile", sunt doar câteva din comentariile celor care au simțit cutremurul şi replica produse în Crişana Arad la postarea Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului

 

×
Subiecte în articol: cutremur Arad
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close