Antena 3 CNN Actualitate Dacă ai acest model de Dacia, te-ai îmbogăţit. N-o duce la Programul Rabla! Valorează mult

Dacă ai acest model de Dacia, te-ai îmbogăţit. N-o duce la Programul Rabla! Valorează mult

Dacă ai acest model de Dacia, te-ai îmbogăţit. N-o duce la Programul Rabla! Valorează mult
31 Iul 2017   •   10:28

Există modele de Dacia fabricate în urmă cu 30-40 de ani ce, acum, valorează o grămadă de bani. Nu le duceţi la Programul Rabla şi nici la fiare vechi, pentru că rataţi şansa unei afaceri foarte bune, scrie realitatea.net.

1. Dacia 1410 Sport este o masina al carei pret incepe sa creasca foarte mult. Pentru ca deja a devenit vehicul istoric si primele exemplare pot fi inregistrate la Retromobil, dar si pentru ca au fost fabricate foarte putine si au rezistat pana in ziua de azi numai cateva. O Dacie Sport bine intretinuta poate sa ajunga chiar si la 5000 de Euro, mai ales daca e modelul cu usa scurta.

2. Dacia 1100 este si ea printre masinile romanesti ale caror preturi cresc. Tot din acelasi motiv ca si in cazul Daciei Sport: modelul 1100 a fost facut in numar mic. Si chiar daca nu este cel mai apreciat de pasionati, este totusi o masina rara si veche. Poate nu la fel de usor de folosit ca o Dacie 1300, dar pretul sau incepe sa creasca si el simtitor.

3. Dacia 1310, mai ales primele modele din anii '80, cele cu grila mica si elemente de 1300, incep sa aiba preturi mari. Pentru ca pot fi inregistrate drept vehicule istorice, ceea ce inseamna ca noul proprietar nu plateste impozit, rovinieta si are reduceri la alte taxe, dar si pentru ca acest model este mai rar decat 1300, conform 4tuning.ro.

4. Dacia 1300 este poate cea mai intalnita masina romaneasca devenita deja clasica. Chiar daca au fost facute multe intre 1969 si 1982, Dacia 1300 nu a supravietuit cu brio dupa anii '90. Deoarece, in frenezia lor disperata, oamenii le-au dus la casat cu miile, inclusiv modelele rare de Dacia 1302. Un exemplar de Dacia 1300 in stare foarte buna poate ajunge si la 4500 de Euro.

5. Dacia Duster, asa cum era numit modelul ARO 10 pentru export, chiar daca nu este o Dacie adevarata, este o masina clasica romaneasca echipata cu motor de Dacie. Oricum, sa gasesti un ARO 10 in stare buna in zilele noastre poate fi considerata o minune. O astfel de masina care deja are o varsta considerabila poate fi incadrata drept vehicul istoric, iar faptul ca poti numara pe degetele de la o mana exemplarele decente, fac din aceasta masina sa fie pe cat de cautata, pe atat de scumpa. 

×
Subiecte în articol: Dacia
Parteneri
"Tată, unde ai plecat?" | Oamenii se zguduie de plâns peste ruinele care le-au îngropat familiile
x close