Antena 3 CNN Actualitate Daniel Barbu, sancţionat de CNCD, pentru afirmaţiile cu bugetul anti-HIV

Daniel Barbu, sancţionat de CNCD, pentru afirmaţiile cu bugetul anti-HIV

Daniel Barbu, sancţionat de CNCD, pentru afirmaţiile cu bugetul anti-HIV
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Dec 2013   •   15:40
Fostul ministru al Culturii Daniel Barbu a fost sancţionat cu avertisment de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru afirmaţiile privind finanţarea programului anti-HIV, el fiind audiat luni, alături de un reprezentant al pacienţilor cu HIV/SIDA, informează Mediafax.
 
CNCD s-a autosesizat în cazul lui Barbu, care, în funcţia de ministru al Culturii, a declarat, pe 8 decembrie, că banii alocaţi pentru programul naţional de prevenire şi combatere a infectării cu HIV reprezintă jumătate din bugetul alocat pentru programele ministerului pe care îl conducea.

Colegiul director al CNCD i-a audiat, în şedinţa de luni, pe Daniel Barbu şi pe un reprezentant al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Fostul ministru al Culturii a arătat că şi-a asumat responsabilitatea pentru declaraţiile făcute, şi-a cerut scuze public şi şi-a dat demisia, iar reprezentantul UNOPA a apreciat la rândul său că toate acestea sunt suficiente. 
 
Colegiul director al CNCD a constatat că Barbu se face vinovat de fapte de discriminare, prin crearea unei atmosfere ostile, umilitoare şi degradante în ceea ce-i priveşte pe bolnavii de HIV/SIDA şi l-a sancţionat printr-un avertisment.
 
Ministrul Barbu vede prea mare bugetul pentru bolnavii de HIV: Am fost cutremurat câte Festivaluri Shakespeare puteam face

Într-un comunicat al Ministerului Culturii din 10 decembrie, Daniel Barbu a spus că "regretă profund" "comparaţia nefericită" între bugetul programului de prevenire HIV şi bugetul programelor Ministerului Culturii şi că îşi cere scuze "tuturor celor care s-au simţit ofensaţi ori lezaţi de aceste afirmaţiile inadecvate".
 
O zi mai târziu preşedintele Traian Băsescu a spus că Victor Ponta trebuia să îl demită pe ministrul Culturii imediat, iar preşedintele PNL Crin Antonescu a afirmat că crede că Barbu va demisiona.
 
Pe 12 decembrie, Daniel Barbu şi-a înaintat demisia din funcţia de ministru al Culturii.
 

×
Subiecte în articol: daniel barbu CNCD discriminare
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close