Antena 3 CNN Actualitate Data la care intră pensiile în iunie 2023. Când vine poştaşul la români şi când sunt viraţi banii pe card

Data la care intră pensiile în iunie 2023. Când vine poştaşul la români şi când sunt viraţi banii pe card

Data la care românii primesc pensia în luna iunie coincide cu minivacanța de Rusalii. Motiv pentru care pensionarii își fac griji că vor primi banii cu întârziere.

Data la care intră pensiile în iunie 2023. Când vine poştaşul la români şi când sunt viraţi banii pe card
Sursa foto: Profimedia Images
de Laura Dinu    |    10 Mai 2023   •   16:00

În luna iunie, românii vor avea câteva zile libere. La fel și poștașii care ar trebui să ajungă cu banii la pensionari chiar în perioada minivacanței de Rusalii.  

În acest context, Casa Națională de Pensii a purtat discuții cu Poșta Română cu privire la plata pensiilor în luna iunie. Astfel, poștașii vor avea un program special, astfel încât banii să ajungă la pensionari la timp.  

Cu alte cuvinte, poștașii vor avea un program special la începutul lunii iunie. Mai exact, deși guvernanții au stabilit ca vineri, 2 iunie, să fie zi liberă nelucrătoare, poștașii vor lucra în această zi. 

Citește și: Categoriile de români care pot cere recalcularea pensiei. În ce condiții se poate face și care sunt actele necesare

”Noi avem convenție încheiată între CNPP si Compania Națională Poșta Română în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât și de distribuire a pensiilor.  

Este o problemă la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie privind acele zile libere. Am vorbit personal cu șeful companiei Poșta Română. Ei vor lucra pe 2 iunie, vineri.  

Am primit asigurări că vor începe să distribuie pensiile pe 2 iunie pentru acei beneficiari care au ales plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 să intram în program normal. 

Noi, primele tranșe de bani, le vom vira încă de la sfârșitul lunii mai, să aibă cash să livreze pensiile începând cu data de 2 iunie, vineri.  

Până pe data de 15 trebuie achitate toate pensiile pentru cei care au optat pentru plata pensiei prin mandat poștal”, a declarat șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, potrivit România TV

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close