Antena 3 CNN Actualitate Data la care vor primi românii pensia în luna aprilie. Anunțul ministrul Muncii: "Poșta Română trebuie să-și respecte convenția"

Data la care vor primi românii pensia în luna aprilie. Anunțul ministrul Muncii: "Poșta Română trebuie să-și respecte convenția"

Angajații Poştei Române au anunțat că vor intra în grevă de avertisment săptămâna viitoare. Această grevă va afecta milioane de români, printre care pensionarii sau pe cei care primesc ajutoare sociale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mar 2024   •   00:00

Miercuri, 20 martie 2024, angajații Poştei Române au intrat în grevă de avertisment. Dacă nu vor ajunge la o înțelegere cu Guvernul, aceștia vor intra în grevă generală, lucru care va afecta milioane de români.

Ministrul Muncii "obligă" Poșta Română să nu afecteze livrarea pensiilor

În schimb, Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, le-a cerut postașilor care amenință cu greva generală să nu pună în pericol livrarea pensiilor către toți românii.

"Casa Națională de Pensii și Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială au o convenție cu Poșta Română.

Poșta Română trebuie să-și respecte convenția.  Beneficiarii, fie că sunt beneficiari de prestații și beneficii sociale, fie că sunt pensionari, nu trebuie să fie afectați de asta. Poșta Română trebuie să-și respecte convenția”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Ea a mai precizat că va face toate verificările ca Poșta Română își respectă obligațiile, iar livrarea pensiilor să nu fie afectată.

"Sigur, noi, prin instituțiile noastre, care au această convenție cu Poșta Română, vom face toate verificările care țin de noi, astfel încât să ne asigurăm că în baza contractului dintre părți, în baza acestei convenții, Poșta Română își respectă obligațiile.

Eu știu că în momentul când un ministru comunică trebuie să fie o certitudine.  Eu vă spun în acest moment că avem o convenție pe care Poșta Română trebuie să o respecte”, a mai precizat Simona Bucura Oprescu

Angajaţii Poştei Române vor să facă grevă generală

Angajații Poștei Române au ieșit în stradă și amenință că vor intra și în grevă generală, dacă salariile și sporurile nu le vor fi majorate pe viitor. Miercuri, 20 martie, membrii Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR)nu au lucrat între orele 8:00 și 10:00.

Dacă Poșta Română va intra în grevă generală, aproape jumătate din populaţia României va avea de suferit. Principalul obiectiv al Poștei este să distribuie pensiile către peste 5 milioane de pensionari.

×
Subiecte în articol: pensii Ministrul Muncii
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close