Antena 3 CNN Actualitate Date exclusive din ancheta atacului cu bombă de la Suceava. Tânărul vizat, implicat în traficul de ţigări

Date exclusive din ancheta atacului cu bombă de la Suceava. Tânărul vizat, implicat în traficul de ţigări

Anchetă dificilă, după atacul cu un dispozitiv exploziv asupra unei gospodării din Suceava. Din primele indicii, o grenadă a fost aruncată înspre casa unui individ, care ar fi implicat în traficul cu ţigări de contrabandă. Autorităţile bănuiesc că ar fi vorba despre o răfuială între interlopi.

Date exclusive din ancheta atacului cu bombă de la Suceava. Tânărul vizat, implicat în traficul de ţigări
Sursa foto: Antena 3
de Roxana Ciucă    |    03 Dec 2021   •   11:19

Un nou atac cu bomba zguduie linistea românilor. De aceasta dată, la Suceava.

âUn atac cu un dispozitiv explozibil a avut loc explozie a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în curtea gospodăriei unui bărbat din Straja.

Prima ipoteză: răfuială între interlopi

Experții pirotehnişti de la SRI și criminaliştii fac cercetări pentru a stabili dacă explozia a fost provocată de o grenadă sau un dispozitiv artizanal.

Anchetatorii au adus şi un detector de metale pentru a descoperi metalele folosite în dispozitivul care a explodat. Cel mai probabil, spun surse din anchetă, ar fi vorba de un atac de intimidare, mai ales că în curtea celui vizat au fost descoperite țigări de contrabandă, în urma cu mai multe zile.

Alexander Iosif, bărbatul vizat de atac

Acesta un cunoscut de-al zonei. Un individ cu antecedente penale, condamnat pentru conducere fără permis şi implicat în mai multe răfuieli.

Potrivit primelor informații, un bărbat s-ar fi apropiat de locuinţa acestuia și ar fi aruncat un dispozitiv exploziv.

Casa este amplasată la doar un kilometru de granița cu Ucraina și are în apropiere o pădure folosită des de contrabandiştii de țigări.

Atacul a avut loc în toiul nopţii

La ora 1 şi 25 de minute s-au auzit două bubuituri puternice. Atacatorii veneau cel mai probabil din pădure şi au sărit gardul în curtea familiei.

Imediat, comuna suceveană Straja a fost împânzită de poliţişti şi pirotehnişti. La cercetarea la faţa locului, la 10 metri de pereţii casei, geniştii au găsit cuiele scoase de la granade.

Jumătate de an de la atacul cu bombă de la Arad şi niciun vinovat 

Anchetatorii fac cercetări amănunţite şi colaborează cu autorităţi din Ucraina, Serbia si Rusia în cazul exploziei de la Arad.

Pânp acum, deli cercetarea se afla sub directa coordonare a procurorului generalm nu avem niciun suspect până în acest moment. Asta deşi s-au făcut cercetari cu cele mai importante structuri din Poliţia Română şi poliţişti specializaţi, nu avem până acum niciun rezultat.

Victor Alistar, membru CSM a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să trimită controale la Parchetul General ca sa verifice activitatea Gabrielei Scutea, în condiţiile în care anchete importante au eşuat. Aleşii CSM prezenţi au votat: 8 pentru control, 7 împotriva, 2 nule.

Drept urmare, neintrunindu-se numarul de voturi, nefiind prezenţi toţi aleşii, s-a decis să se voteze la următoarea şedinţă de plen care va avea loc zilele viitoare. Aşadar, emoţii mari pentru Gabriela Scutea având în vedere că, de când este la cârma Parchetului General, anchete uriaşe sunt eşuate.

Ioan Crisan, dosarul abuziv făcut lui Tariceanu, trimis în judecată pe o confuzie, dosarul incendiului de la Piatra Neamţ. Un an şi nici azi audierile nu sunt gata şi totul sub comanda Gabrielei Scutea care, dacă s-ar dovedi că nu şi-a îndeplinit atributiile de serviciu ar putea fi revocată.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close