Antena 3 CNN Actualitate Date incredibile din dosarul pensiilor ilegale: Metoda prin care obţineau 15 ani în plus la stagiul de cotizare

Date incredibile din dosarul pensiilor ilegale: Metoda prin care obţineau 15 ani în plus la stagiul de cotizare

Ies la iveală detalii incredibile din dosarul pensiilor obţinute fraudulos. Poliţiştii au descoperit, până acum, peste 60 de persoane care s-au pensionat astfel, dar numărul lor real se bănuieşte că este mult mai mare.

Date incredibile din dosarul pensiilor ilegale: Metoda prin care obţineau 15 ani în plus la stagiul de cotizare
Sursa foto: Profimedia Images
de Delia Bulgaru    |    05 Apr 2023   •   14:00

Membrii rețelei racolau în principiu prieteni și rude, dar și persoane de la Casa de Pensii care nu aveau vechime suficientă și le solicitau un formular tip pe care îl completau în numele beneficiarului.

Ulterior semnau în numele celor din comisia care ar fi trebuit să încadreze în mod legal această vechime, iar ulterior foloseau o ștampilă falsă.

Aceste documente erau duse de către beneficiar la Casa de Pensii și depuse acolo, fără să mai fie ulterior verificate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială. (DGASPC)

Beneficiarul nu mergea la DGASPC pentru a solicita și alte beneficii, astfel că dosarul era apoi aprobat.

Citeşte şiClienţii unei bănci mari din România au pierdut sume uriaşe în câteva secunde: ”Am constatat că nu mai am niciun ban în cont”

Așa se face că până la 60 de persoane au beneficiat de această pensie în mod fraudulos, iar autoritățile bănuiesc că ar fi vorba de mai multe persoane și fac în continuare verificări.

×
Subiecte în articol: pensii ilegale frauda DGASPC
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close