Antena 3 CNN Actualitate Românii, unii dintre marii consumatori de băuturi alcoolice. Psiholog: "Este un mod sinistru de a rezolva problemele"

Românii, unii dintre marii consumatori de băuturi alcoolice. Psiholog: "Este un mod sinistru de a rezolva problemele"

Un studiu recent, realizat de Agenția Centrală de Informații, arată că România se numără printre țările cu cei mai mulți consumatori de alcool.

Românii, unii dintre marii consumatori de băuturi alcoolice. Psiholog: "Este un mod sinistru de a rezolva problemele"
Sursa foto: Freepik
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iul 2023   •   14:30

Potrivit unui clasament realizat de Agenția Centrală de Informații, care vizează 189 de țări, România ocupă locul 14 în ceea ce privește consumul de alcool.

În topul preferințelor românilor, berea ocupă primele locuri, însă există și consumatori care preferă băuturile mai tari, precum palinca.

Psihologul Radu Leca a declarat, la Antena 3 CNN, că obiceiul oamenilor de a consuma mult alcool nu depinde de situația financiară precară, ci este un mod prin care se caută o rezolvare pentru problemele de acasă sau de la locul de muncă.

"Avem de-a face cu un mod absolut sinistru de a rezolva problemele de acasă sau de la serviciu, înecându-ne în alcool. Alcoolul este facil și este peste tot. Suntem o țară producătoare de vin și de băuturi spirtoase.

Citește și: "Cerşeau mâncare la gard". Bătrâni umiliţi în azile din Bucureşti şi Ilfov | Procurorii au reţinut 24 de suspecţi

Practic, vorbim despre o copie a unor standarde ale bunicilor și părinților noștri, care sunt aduse în prezent. Chiar dacă nu ai bani, se găsesc pentru alcool", a spus Radu Leca, psiholog.

×
Subiecte în articol: consum de alcool
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close