Antena 3 CNN Actualitate De ce NICIODATĂ nu ne vom putea compara cu japonezii. Trenurile CFR au adunat întârzieri de 5 ani, japonezii de 36 de secunde!

De ce NICIODATĂ nu ne vom putea compara cu japonezii. Trenurile CFR au adunat întârzieri de 5 ani, japonezii de 36 de secunde!

De ce NICIODATĂ nu ne vom putea compara cu japonezii. Trenurile CFR au adunat întârzieri de 5 ani, japonezii de 36 de secunde!
Sursa foto: Foto: churry-burry.ro
de O.P.    |    13 Mar 2012   •   08:00

O călătorie cu trenul la noi este o adevărată aventură. Ştii când pleci, dar nu ştii când ajungi. Distanţe relativ mici sunt parcurse în perioade de timp foarte mari. Iar dacă şi natura se pune de-a curmezişul trenurilor, călătorii pot sta şi 60 de ore blocaţi pe şine.

Astfel, potrivit datelor cerute companiei CFR de cei de la Jurnalul Naţional, compania naţională a strâns întârzieri la trenuri de 46.659 de ore, în timp ce japonezii se laudă cu o performanţă impresionantă: 36 de secunde.

Astfel, trenurile CFR Călători au avut întârzieri totale de cinci ani şi trei luni în 2010, din cauza furturilor de pe cale ferată, a vremii sau a căderii de copaci pe liniile ferate.

"Timpul mediu de întârziere înregistrat de un tren de călători pe zi a fost de până în 5 minute. Indicatorul utilizat pentru evaluarea parcursului trenurilor este "trenkm". Întârzierea medie a unui tren la 100 km parcurşi a fost de aproximativ 3 minute", potrivit informaţiilor CFR Călători obţinute de Jurnalul Naţional.

Cele mai mari întârzieri au fost înregistrate pe rutele Bucureşti-Constanţa şi Bucureşti-Câmpina-Predeal, din cauza lucrărilor de reabilitare. Forţa majoră este o altă explicaţie a întârzierilor. La acest capitol CFR Călători încadrează calamităţile naturale, evenimentele de cale ferată, furturile de echipamente de siguranţa circulaţiei, întârzierile înregistrate pe teritoriul căilor ferate vecine, grevele feroviare şi restricţiile de viteză necesare pentru derularea lucrărilor de reabilitare pe coridoarele paneuropene.

Pentru a vedea cum stau japonezii, CLICK aici pentru a consulta raportul dat de Căile Ferate Japoneze.



×
Subiecte în articol: CFR intarzieri
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close