Antena 3 CNN Actualitate Decizia care afectează banii a milioane de români! Salariul minim ar putea fi eliminat 

Decizia care afectează banii a milioane de români! Salariul minim ar putea fi eliminat 

Salariul minim ar putea fi eliminat și înlocuit cu o remunerație minimă pe oră. Guvernul a discutat deja această variantă cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor. Sindicatele se opun însă acestei idei, pe care o consideră o portiță pentru evaziunea fiscală. 

Decizia care afectează banii a milioane de români! Salariul minim ar putea fi eliminat 
Sursa foto: Agerpres
de Diana Dragotescu    |    18 Sep 2020   •   18:40

Guvernul dorește să facă schimbări importante pe piața muncii, în primul rând să scurteze perioada de preaviz de la 20 de zile, la 10 zile lucrătoare pentru funcțiile de conducere și la 5 zile lucrătoare pentru funcțiile de execuție. Perioada de probă ar urma și ea să scadă de la 90 la zile, la 30 de zile.

Cea mai importantă schimbare însă este aceea de a introduce un salariu minim pe oră, în loc de un salariu minim garantat lunar. Această măsură este propusă chiar de Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

Sindicatele văd însă această măsură ca fiind una periculoasă, pentru că astfel statul ar da posibilitatea angajatorilor să încheie contracte de muncă pe o singură oră, astfel banii neimpozitați și nefiscalizați pentru restul programului ar ajunge la angajat într-un plic.

În România, 30% dintre salariați sunt plătiți cu salariul minim pe lună iar în Europa sunt doar patru țări care au un salariu minim pe oră: Danemarca, Finlanda, Italia și Norvegia. 

Decizia care afectează banii a milioane de români! Salariul minim ar putea fi eliminat 

×
Subiecte în articol: salariul minim bani
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close