Antena 3 CNN Actualitate Decizia Curţii de Apel: Lavinia Şandru poate candida pentru un mandat de deputat

Decizia Curţii de Apel: Lavinia Şandru poate candida pentru un mandat de deputat

Decizia Curţii de Apel: Lavinia Şandru poate candida pentru un mandat de deputat
26 Oct 2008   •   13:58

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, sâmbătă, că Lavinia Şandru poate candida pentru un mandat de deputat independent în Colegiul 22 din Bucureşti. Curtea de Apel a admis recursul Laviniei Şandru şi a desfiinţat hotărârea Biroului Electoral Municipal, care îi respinsese candidatura. Decizia vine după ce Tribunalului Bucureşti a respins, vineri, ca neîntemeiată, contestaţia depusă de Lavinia Şandru împotriva deciziei Biroului Electoral Municipal de a-i respinge candidatura pentru un mandat de deputat independent în Colegiul 22 din Bucureşti.
Lavinia Şandru a făcut recurs la Curtea de Apel Bucureşti şi a avut câştig de cauză. Pe 22 octombrie, preşedintele BEM, Alin Valentin Vişan, a anunţat că a fost respinsă candidatura Laviniei Şandru, deoarece nu au fost depuse patru liste originale de semnături cu cei 2.000 de susţinători. ?A prezentat cele patru liste de susţinători cu un original şi trei liste în copii legalizate, iar legea prevede patru dosare cu patru liste originale de susţinători', a explicat Vişan.
De cealaltă parte, Şandru a declarat că nu a vrut să ?streseze? şi nici să ia din timpul susţinătorilor săi şi de aceea nu i-a pus să semneze listele de patru ori. Ea a precizat că i s-a părut normal să fie întocmită o singură listă originală, iar celelalte trei au fost legalizate la notar. În plus, Şandru a declarat că au mai fost cazuri în ţară asemănătoare cu ale ei, iar birourile de circumscripţie au acceptat candidaturile.
Agerpres

×
Subiecte în articol: Lavinia Sandru
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close