Antena 3 CNN Actualitate CEO Antena 3, Mihai Gâdea: Nu există decizie definitivă de evacuare în cazul Antena 3

CEO Antena 3, Mihai Gâdea: Nu există decizie definitivă de evacuare în cazul Antena 3

CEO Antena 3, Mihai Gâdea: Nu există decizie definitivă de evacuare în cazul Antena 3
18 Feb 2016   •   23:06
În cazul trustului Intact, nu există decizie definitivă de evacuare, i-a transmis joi Mihai Gâdea, CEO-ul Antena 3, președintelui CSM.
 
”Domnule președintele al CSM, ce facem cu comunicatul dvs, că totul a fost respectat? Nu există decizie judecătoarească de evacuare. Dacă exista decizie judecătorească, definitivă și irevocabilă, noi plecam. Deci, nu există. Iar dvs spuneți că nu este respectată o decizie a instanței. Domnule președinte al CSM, știți cine a semnat decizia de evacuare, după doamne Kovesi? Un corupt. Coruptul de Gelu Diaconu. Nu există ordin de evacuare. Vă dați seama în ce situație v-a pus cine v-a spus să dați comunicatul acela! (...)”, a spus Mihai Gâdea, joi, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a reacționat în situația posturilor INTACT și arată că se simte hărțuit de discuțiile de miercuri din Senat.
 
"Dezbaterea publică, precum şi mesajele publice ale reprezentanţilor puterii executive şi legislative, începând cu Preşedintele şi Prim - ministrul României, Preşedintele Senatului, parlamentari cu vocaţie de formatori de opinie şi importanţi reprezentanţi ai presei scrise şi audiovizuale conţin aprecieri  de natură a pune sub semnul precarităţii o procedură judiciară  ce se constituie, prin lege, ca parte a procesului penal - şi anume executarea hotărârii judecătoreşti”, se arată în comunicatul CSM.
 
“Astfel de manifestări riscă să exceadă cadrului constituţional în materia înfăptuirii justiţiei în România, prezentând un potenţial de afectare a independenţei şi prestigiului acesteia prin deviere de la principiile statului de drept”, se arată în continuarea comunicatului.


Mihai Gâdea a anunțat luni, în emisiunea 100 de Minute, că emisia televiziunii Antena 3 este amenințată. Inspectorii ANAF au transmis că, în cel mult cinci zile, clădirile în care funcționează Antena 3 vor fi evacuate
 
Fiscul şi-a trimis echipe de agenţi care au luat la verificat birou cu birou sediul administrativ al Antenei 3 din strada Gârlei. 
 
O acţiune în forţă, prin care inspectorii ANAF le-au anunţat oamenilor evacuarea în cinci zile a imobilelor în care funcţionează televiziunile trustului intact.
 
În aproape un an şi jumătate, de când a fost dată sentinţa prin care clădirile televiziunilor Intact au fost confiscate, Antena 3 a făcut peste 20 de solicitări la Ministerul de Finanţe pentru a putea rămâne cu chirie în aceste sedii, aşa cum şi alte televiziuni stau cu chirie la stat. Nu a existat însă niciun răspuns.
 
Autorităţile care au comandat această evacuare ştiu însă foarte bine că nu se poate muta o televiziune în cinci zile, cu tone de aparatură şi kilometri de cabluri. 
 
În plus, o astfel de mişcare pune sub semnul întrebării şi situaţia celor câteva mii de angajaţi ai trustului.
 
Antena 1 funcţionează de 22 de ani în sediul de pe şosesua Bucureşti Ploieşti, iar Antena 3 de 11 ani. Clădirea a fost modernizată şi adaptată necesităţilor unui post tv, iar investiţia se ridică la milioane de euro.

×
Parteneri
Incendiu la locomotiva cu abur a Trenului Regal! A luat foc în Gara Brașov
x close