Antena 3 CNN Actualitate Decizie fără precedent în ultimii ani: Armata Română construiește spitale pentru răniții de pe front!

Decizie fără precedent în ultimii ani: Armata Română construiește spitale pentru răniții de pe front!

Armata Română va construi patru centre militare pentru tratarea răniților de pe front.

de Andrei Naiţă    |    27 Feb 2023   •   13:54

Potrivit Antena 3 CNN, este vorba despre pavilioane ce vor fi ridicate în cadrul spitalelor militare din Brașov, Sibiu, Craiova și Pitești.

Finanțarea este asigurată parțial din fonduri europene.

Nu este vorba despre simple facilități de tratament medical.

"Aceste pavilioane sunt destinate exclusiv răniților de război și vor funcționa în cadrul spitalelor militare din Sibiu, Pitești, Craiova și Brașov.

Citește și: Confesiunile unui voluntar ucrainean în războiul declanșat de Rusia, în exclusivitate la Antena 3 CNN

Ele presupun investiții foarte mari care vor fi făcute în perioada următoare pentru a asigura un act medical de cea mai înaltă calitate. Costurile s-ar situa la un total de 400 de milioane de lei, iar finanțarea va fi parțial asigurată din fonduri europene, prin Mecanismul de Redresare și Reziliență.

Potrivit unor documente guvernamentale, aceste pavilioane medicale vor fi separate de restul secțiilor și vor asigura servicii de medicină de urgență, diagnostic ambulatoriu și tratament chirurgical. 

Așadar, aceste facilități vor fi extrem de bine pregătite, astfel încât să poată oferi asistență medicală inclusiv în cazul unui eventual conflict armat.

Ar mai fi de spus că România nu a suplimentat centrele de politraumă nici măcar pe vremea conflictului din Afganistan, când aveam militari trimiși în teatrele de operațiuni", a transmis corespondentul Antena 3 CNN Andrei Naiță. 

Soldați aliați în timpul execițiului militar Black Scorpion desfășurat în România, noiembrie 2022

×
Subiecte în articol: Armata Română spitale raniti front
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close