Antena 3 CNN Actualitate De când va fi permis accesul în centrele comerciale, fără certificat COVID. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial

De când va fi permis accesul în centrele comerciale, fără certificat COVID. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial

E oficial! Romanii care nu s-au vaccinat pot intra in mall-uri începând cu 7 februarie, dar în anumite condiții. Decizia a fost publicata in Monitorul Oficial. Guvernul a decis că valabilitatea certificatelor verzi se prelungește, în plan intern, până la 31 decembrie. În schimb, dacă vreți să călătoriți în afara țării, aveți nevoie de doza booster.

De când va fi permis accesul în centrele comerciale, fără certificat COVID. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial
Sursa foto: getty images
04 Feb 2022   •   12:49

În urmă cu puțin timp a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern care prelungește starea de alertă începând cu data de 7 februarie, pentru încă 30 de zile. 

În această hotărâre sunt și noile reguli de acces pentru mall-uri. Asta înseamnă că, din data de 7 februarie, vor avea acces în mall-uri și persoanele nevaccinate, fără certificat verde. Acestea vor trebui însă să respecte un culoar special și vor avea acces strict la hypermarket-urile situate în interiorul centrelor comerciale. 

Certificatul verde rămâne însă obligatoriu pentru accesul în magazinele neesențiale sau pentru cinematografele din incinta mall-urilor. 

Deocamdată, în Monitorul Oficial nu s-a publicat ordonanța care vizează doza booster pentru intrarea în România și pentru a evita carantina și nu s-a publicat nici ordonanța care aduce modificări formularului de localizare a pasagerilor. Astfel, vor putea fi 72 de ore pentru completarea acestui formular înainte de intrarea în țară și încă 24 în care îl putem completa după ce am intrat în țară, în cazul în care am uitat să o facem înainte. 

Cum vor putea românii fără certificat Covid să intre în hipermarketurile din malluri, în urma deciziei CNSU

Românii care nu dețin certificatul Covid vor avea din nou acces în hypermarketurile din mall, cu condiția asigurării distanței de 4 metri între fiecare persoană, a decis Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Accesul în hipermarketuri pentru persoanele care nu dețin certificat se va face pe culoare dedicate. În hotărârea CNSU de astăzi se mai precizează că numărul coșurilor de cumpărături este limitat la ”numărul maxim de persoane ce poate avea acces”.

Măsura se aplică doar pentru ”operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situați în centrele și parcurile comerciale”.

Vor putea intra și în celelalte magazine din centrele comerciale doar persoanele vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care se află între sfârșitul perioadei de izolare și până la a 180-a zi ulterioară confirmării pozitive pentru virusul SARS-CoV2 și persoanele cu un rezultat negativ la testul RT-PCR Covid nu mai vechi de 72 de ore sau la testul antigen Covid nu mai vechi de 48 de ore.

×
Subiecte în articol: certificat COVID
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close