Antena 3 CNN Actualitate Delta Bucureştiului, transformată în groapă de gunoi. Voluntarii au adunat zeci de saci cu deşeuri

Delta Bucureştiului, transformată în groapă de gunoi. Voluntarii au adunat zeci de saci cu deşeuri

Delta Bucureştiului, transformată în groapă de gunoi. Voluntarii au adunat zeci de saci cu deşeuri
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Oct 2012   •   23:24

Lacul Văcăreşti din Capitală ar putea să devină în curând arie protejată. Ministerul Mediulului lucrează acum la un proiect în acest sens. Prestigioasa publicaţie National Geographic a identificat acolo zeci de specii de păsări şi animale. Locuitorii din zonă nu par însă impresionaţi de valoarea locului.

Voluntarii au strâns zeci de saci cu gunoaie din zona Lacului Văcăreşti. Voluntarii nu au avut însă şi sprijinul celor cale locuiesc în zonă, care au preferat să se ţină departe de acţiunea de ecologizare.

"Vrem să atragem atenţia că un loc, acaparat frumos de natură, poate fi folosit într-un oraş poluat, la adevărata lui valuare" a declarat Dan Bărbulescu, director executiv al Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta.

Curăţarea zonei este importantă pentru că în curând aici ar putea să apară o arie protejată. Este vorba despre un proiect al Ministerului Mediului care ia în calcul faptul că pe Lacul Văcăreşti există multe specii de peşti, păsări, dar şi amfibieni, protejate deja de lege. Până atunci, autorităţile trebuie să rezolve situaţia celor 140 de proprietari.

Pe lacul Văcăreşti trăiesc, potrivit National Geographic, peste 90 de specii de păsări, precum şi numeroase specii de mamifere şi nevertebrate.


×
Subiecte în articol: Ministerul Mediului
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close