Antena 3 CNN Actualitate Demiterea lui Bjoza, contestată de AUR: Eroii nu pot fi eliminați prin decizii administrative

Demiterea lui Bjoza, contestată de AUR: Eroii nu pot fi eliminați prin decizii administrative

Eroii nu pot fi eliminați prin decizii administrative, iar gestul premierului PNL de a-l demite pe singurul anticomunist autentic din aparatul guvernamental arată care este adevărata culoare a coaliției de guvernământ: roșul aprins, al tancurilor sovietice, bolșevice, transmit liderii AUR.

Demiterea lui Bjoza, contestată de AUR: Eroii nu pot fi eliminați prin decizii administrative
de Georgiana Adam    |    16 Mar 2021   •   12:09

„Eroii nu pot fi eliminați prin decizii administrative. Alianța pentru Unirea Românilor își exprimă dezamăgirea față de faptul că, prin decizia premierului Cîțu de a-l demite pe dl Octav Bjoza din funcția în care îi reprezenta pe deținuții politici anticomuniști, statul român transmite cetățenilor săi și lumii întregi că demnitatea, curajul și verticalitatea morală nu sunt lucruri care să merite a fi promovate și onorate. Gestul premierului PNL de a-l demite pe singurul anticomunist autentic din aparatul guvernamental arată care este adevărata culoare a coaliției de guvernământ: roșul aprins, al tancurilor sovietice, bolșevice”, potrivit unui comunicat de presă al Alianței pentru Unirea Românilor.

Un adevărat erou al României

În opinia liderilor AUR, Octav Bjoza este un adevărat erou al României, un om cu care orice Guvern al României ar trebui să se mândrească.

„Diferența esențială dintre Octav Bjoza și Cîțu este că în timp ce Octav Bjoza s-a jertfit pentru țară, actualii guvernanți sacrifică țara pentru interesele lor. Duplicitatea guvernanților este stupefiantă. Chiar dacă au condamnat verbal sinistrul experiment comunist, PNL și președintele Iohannis nu au ezitat să decapiteze conducerea IICCMER, instituția care investiga crimele odiosului regim, iar acum să-l arunce la coș pe singurul reprezentant al demnității naționale din Guvern, pe Octav Bjoza”, mai arată comunicatul AUR.

„AUR este și va fi alături de foștii deținuți politici, de cei care au luptat pentru demnitatea și întregirea Țării și va face totul pentru ca memoria lor și a celor care s-au opus deschis comunismului să fie onorată de generațiile viitoare, pentru ca acestea să știe că în România s-a luptat și s-a murit pentru Libertate!” a declarat, potrivit comunicatului, George Simion, copreședintele AUR.

Președintele Asociației foștilor deținuți politici, Octav Bjoza, demis de Cîțu din funcţia de secretar de stat

Octav Bjoza, preşedintele AFDPR, a fost demis din funcția subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989. Decizia semnată de Florin Cîţu a fost publicată în Monitorul Oficial.

A pune în discuție dimensiunile Holocaustului și a încerca să pui pe umerii comunității evreiești aducerea comunismului în România este nu doar o încercare de a mistifica istoria, ci și un gest periculos, este explicația premierului Florin Cîțu, pentru care l-a demis pe Octav Bjoza.

×
Subiecte în articol: Octav Bjoza aur
Parteneri
Horoscop 2 decembrie 2023. Fecioarele riscă pentru a obţine succesul
x close