Antena 3 CNN Actualitate Demiteri în urma dezvăluirilor din Căminele Groazei | Centrele vor fi monitorizate video

Demiteri în urma dezvăluirilor din Căminele Groazei | Centrele vor fi monitorizate video

Urmează demiteri în lanţ în urma dezvăluirilor privind Căminele Groazei. Premierul Marcel Ciolacu a cerut destituirea mai multor şefi de instituţii cu atribuţii de control, iar ministrul Muncii a anunţat că pe viitor la astfel de centre vor fi montate camere de supraveghere.

de Alexandra Axinia    |    08 Iul 2023   •   10:06

Marius Budăi s-a arătat şocat de acest caz şi a prezentat fotografiile fictive depuse de suspecţi atunci când au reuşit să obţină acreditarea azilelor. Între timp, noi detalii îngrozitoare ies la iveală din ancheta procurorilor.

Stenogramele din dosarul Azilul Groazei arată că bătrânii erau bătuți de angajați, iar mâncarea și hainele erau furate de personal. Eva, una dintre victimele dosarului DIICOT ar fi fost închisă două nopți în camera de izolare, o încăpere de la demisolul clădirii, cu iluminat natural deficitar. Înregistrările arată că bătaia pentru bătrânii asistați era la ordinea zilei. 

Procurorii susțin că unii bătrâni erau schimbați odată la nouă zile și puși să muncească în curte. Premierul Marcel Ciolacu a cerut demiteri în lanț.

Ministrul Muncii a anunțat că vrea să schimbe legislația pentru a monta camere în toate centrele de bătrâni sau persoane cu dizabilități.

Citește și: Ministrul Sănătăţii, reacţie după ancheta la Căminele Groazei din Bucureşti şi Ilfov: "Se va face o analiză"

Acesta a prezentat și dosarele de acreditare ale căminelor care prezentau fotografii nereale. Se vor face controale la toate azilele de bătrâni din țară.

Procurorii DIICOT continuă ancheta. Patru persoane au fost deja arestate, în timp ce 11 au primit arest la domiciliu, iar șase inculpați au primit control judiciar. 

×
Subiecte în articol: demiteri Căminele Groazei
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close