Antena 3 CNN Actualitate Demonstrație de solidaritate în direct, ajutor pentru refugiații de război. Cum îi ajută Ştefan Mandachi pe ucraineni

Demonstrație de solidaritate în direct, ajutor pentru refugiații de război. Cum îi ajută Ştefan Mandachi pe ucraineni

Este exod la graniţele României. Mii de oameni fug din calea războiului spre România şi caută adăpost la noi în ţară. Sunt imagini sfâşietoare: mame cu copii în braţe, bătrâni, familii întregi - pe chipurile tuturor se citeşte durerea şi disperarea.

Demonstrație de solidaritate în direct, ajutor pentru refugiații de război. Cum îi ajută Ştefan Mandachi pe ucraineni
Sursa foto: Antena 3
de Mirela Voicu    |    25 Feb 2022   •   14:10

 Au lăsat tot în urmă, fără să ştie ce le aduce ziua de mâine.

Jurnaliștii Antena 3, Mirela Voicu şi Liviu Doichiţa sunt la Siret, acolo unde sute de ucraineni aşteaptă de ore bune să intre în România.

O mamă cu doi copii a fugit de bombe şi a lăsat totul în urmă

Urmăriţi un interviu emoţionant cu o femeie din Kiev, care a plecat cu copiii săi din calea bombardamentelor.

"Poate doar în cărţi şi în filme am văzut, că bărbaţii rămân la arme şi femeile şi copiii pleacă în pribegie. Exact asta se întâmplă. De azi dimineaţă am văzut foarte multe poveşti, pentru că, noi le spunem generic refugiaţi. De fapt ei sunt poveşti, pentru că fiecare poartă în sine o poveste, fiecare a lăsat pe cineva în urmă: soţul, fratele, băiatul. Au plecat spre nicăieri şi spre oriunde, în speranţa că vor putea scăpa din nebunia acestui război", a povestit Mirela Voicu.

Românii se mobilizează pentru a ajuta refugiații din Ucraina

Singurul lucru bun în imaginea acesta plină de durere este omenia. Românii îi primesc cu braţele deschise pe refugiați și se mobilizează în grupuri de voluntari pe Facebook, pentru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina, după invazia masivă a Rusiei care a avut loc joi dimineață.

Antreprenorii români își oferă, și ei, sprijinul celor care fug din calea războiului.

Ștefan Mandachi pune la dispoziție hotelul său pentru refugiați ucraineni

Antreprenorul Ștefan Mandachi, care deține lanțul de restaurante Spartan, dar și mai multe hoteluri în Suceava, a anunțat cazare gratuite, în limita locurilor, pentru ucrainenii refugiați care au nevoie de acest lucru.

"Restaurantul din Suceava, va servi în această perioadă, toţi cetăţenii ucraineni gratuit, dar punem şi hotelul la dispoziţia refugiaţilor. Au sosit două familii la noi în hotel. Astăzi mai sunt încă 10 care aşteaptă şi am deschis şi salonul de evenimente, unde vom aşeza saltele şi vom găzdui cetăţeni ai Ucrainei. De asemenea, mai avem încă 50 de locuri de cazare în Timişoara. Un anteprenor de acolo va asigura tranportul din Suceava, de la hotelul meu către Timişoara. Dacă mai sunt oameni interesaţi, pot să sune la numărul de telefon pe care l-am afişat pe Facebook. Am luat şi un translator şi refugiaţii pot vorbi direct cu noi. Oamenii pot sta acolo cât este nevoie.

(...) Suceava cred că este cel mai expus dintre toate judeţelee României, chiar dacă România are hotar cu Ucraina pe mai multe judeţe. Mă sună oamenii încontinuu", a anunţat Ştefan Mandachi, vineri, în exclusivitate la Antena 3.

❇️ dacă oferiți cazare, masă dar mai ales TRANSPORT din Suceava în țară, sunați-l pe Alex +40 (742) 696 939 (el...

Posted by Ștefan Mandachi on Friday, 25 February 2022

×
Subiecte în articol: Siret refugiati Război Ucraina Rusia Ucraina
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close