Antena 3 CNN Actualitate Deputaţii au cheltuit peste 32 de milioane de lei cu diurna, telefoanele şi transportul

Deputaţii au cheltuit peste 32 de milioane de lei cu diurna, telefoanele şi transportul

Deputaţii au cheltuit peste 32 de milioane de lei cu diurna, telefoanele şi transportul
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    16 Feb 2012   •   18:09

Camera Deputaţilor a cheltuit, în 2011, peste 32 de milioane de lei pentru diurna, convorbirile telefonice, transportul, cazarea şi deplasările externe ale deputaţilor, informează Agerpres.

Conform situaţiilor publicate de Cameră, cele mai mari cheltuieli de anul trecut au fost reprezentate de cazarea deputaţilor (17,1 milioane de lei), deplasările acestora la lucrările Parlamentului (4,3 milioane de lei) şi deplasarea deputaţilor în circumscripţiile electorale (3,3 milioane de lei).

În ceea ce priveşte transportul deputaţilor, Camera a dat anul trecut peste 5.000.000 de lei, iar pentru convorbirile telefonice ale aleşilor a cheltuit aproape 356.000 de lei.
   
Cheltuielile efectuate cu delegaţiile Camerei Deputaţilor trimise în străinătate în 2011 s-au  ridicat la peste 1.900.000 de lei. Cea mai scumpă deplasare externă a parlamentarilor a costat, anul trecut, peste 71.000 de lei. Această sumă a fost cheltuită pentru o deplasare de aproape nouă zile realizată, în luna mai 2011 în China, de o delegaţie a Comisiei de muncă a Camerei formată din patru persoane.
   
La cheltuielile cu diurna, telefoanele mobile, transportul, cazarea şi deplasările externe ale deputaţilor se mai adaugă şi cele cu salariile lor şi ale personalului angajat în cadrul birourilor parlamentare şi pentru bunurile şi serviciile pentru cabinetele parlamentare.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close