Antena 3 CNN Actualitate Deputații cumpără bilete de avion și cazare la hoteluri din străinătate, de 4 milioane de lei

Deputații cumpără bilete de avion și cazare la hoteluri din străinătate, de 4 milioane de lei

Deputații cumpără bilete de avion și cazare la hoteluri din străinătate, de 4 milioane de lei
27 Feb 2017   •   19:41

Deputații cumpără bilete de avion și cazare la hoteluri din străinătate în valoare de 4 milioane de lei, adică aproximativ 884.447 euro, potrivit unui anunţ publicat pe www.e-licitaţie.ro. Acordul ar urma să fie semnat pe doi ani, iar criteriul de atribuire este prețul cel mai mic, scrie Libertatea.

Durata acordului-cadru va fi pe doi ani, iar criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 30 martie 2017.

Achiziţia de servicii de transport aerian internaţional de pasageri are valoarea estimată, fără TVA de 3.000.000 lei, iar pentru serviciile de cazare la hoteluri în străinatate valoarea estimată fără TVA este de 1.000.000 lei.

Potrivit cererii de ofertă, deputații doresc să cumpere între 100 şi maxim 1.200 bilete de avion, pentru perioada respectivă.

În 2916, deputații au avut 198 de deplasări externe, care au costat Camera Deputaţilor peste 2 milioane de lei. Asta în condițiile în care în cei patru ani ai legislaturii trecute, deputaţii au efectuat 725 de deplasări externe.

Deplasările parlamentarilor, în cei patru ani de mandat, au ajuns la sute de mii de euro. Printre cele mai costisitoare acțiuni la care au participat aleșii au fost în țări precum Kazahstan, Vietnam, Mexic, India, Canada sau Georgia.

Cea mai costisitoare deplasare din 2016 de la Camera Deputaților a fost realizată în Republica Kazahstan, în perioada 17-21 martie. Pentru cinci deputați care au participat la misiunea de observare a alegerilor parlamentare anticipate din această țară s-au cheltuit 99.667 de lei, aproximativ 22.000 de euro.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close