x close

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu: Cred că discutăm prea mult timp despre Ordonanța pe amnistie și grațiere. Acest lucru nu trebuie discutat, trebuie dat

17 Dec 2018   •   18:51
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu: Cred că discutăm prea mult timp despre Ordonanța pe amnistie și grațiere. Acest lucru nu trebuie discutat, trebuie dat

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat că se discută prea mult despre Ordonanța pe amnistie și grațiere și că ministrul Justiției, Tudorel Toader, ar trebui să o pună în practică urgent. 

"Eu cred că discutăm prea mult timp acest lucru. Acest lucru nu trebuie discutat, trebuie dat. Așa cum am spus de multe ori, trebuia dat de mult. Dar vom vedea când se va alege acest moment de către ministrul Justiției și de către Guvernul României. Domnul Tudorel Toader trebuie să pună în practică acest lucru pentru că el, după cum știți, la Consiliul Național, i s-a cerut expres de către toată lumea ca să pună în practică și să vină cu o ordonanță de Guvern, cu un text de ordonanță cât de urgent posibil”, a spus Cătălin Rădulescu. 

Citiți și Dragnea, apel către Guvern: „Ocupați-vă odată de amnistie și grațiere”

Deputatul a mai spus că Ordonanța privind amnistia și grațierea ar trebui să includă și faptele de corupție. 

"Eu cred că ordonanța asta trebuie să amnistieze. Asta e foarte clar că asta vreți să auziți de la mine - toate faptele, mai puțin faptele care țin de chestiuni legate de violență, de proxenetism, de violuri, de omoruri. Tot ceea ce este împotriva intimității persoanei, terorism. (...) Și faptele de corupție (să fie incluse în ordonanță - n.r.)” a adăugat deputatul PSD. 

„Trebuia dată (amnistia şi graţierea - n.r.) anul acesta, pentru că este anul Centenarului şi am vorbit cu deputaţi străini, ieri am vorbit cu deputaţi italieni care au spus că în Italia s-a dat din cinci în cinci ani prin OUG, nu prin Parlament. În mod normal, dacă în toate ţările un act de clemenţă este dat prin bunătatea statului faţă de oamenii care au greşit şi recunosc sau faţă de cei care poate nu au greşit şi sunt nevinovaţi, eu cred că discutăm prea mult acest lucru, eu cred că acest lucru nu trebuie discutat, trebuie dat", a mai spus Rădulescu. 

Citiți și Ministrul Justiției, noi precizări despre amnistie şi graţiere

Sursă: Mediafax

Citeşte mai multe despre:

Catalin Radulescu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati