Antena 3 CNN Actualitate Descinderi în Bucureşti şi Ilfov. Sunt vizate mai multe societăţi suspectate de evaziune fiscală

Descinderi în Bucureşti şi Ilfov. Sunt vizate mai multe societăţi suspectate de evaziune fiscală

Descinderi în Bucureşti şi Ilfov. Sunt vizate mai multe societăţi suspectate de evaziune fiscală
Sursa foto: Foto: INTACT Images
04 Aug 2012   •   09:44

Poliţiştii bucureşteni au descins, sâmbătă dimineaţa, la mai multe societăţi din Bucureşti şi Ilfov, care au făcut importuri de jucării şi textile de peste 60 de milioane de dolari, o parte din mărfuri fiind comercializată fără documente, informează Poliţia Capitalei.
   
"Poliţia Capitalei - prin structurile de investigare a fraudelor - desfăşoară o amplă acţiune de prevenire şi combatere a faptelor de evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă cu ţigări, înşelăciune la măsurătoare şi încălcarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe. Acţiunea este sprijinită de inspectori vamali şi  de specialişti ai Direc?iei Sanitar Veterinare şi ai Institutului de Metrologie", precizează sursa citată.
   
Astfel, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor - structura centrală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul inspectorilor vamali bucureşteni, fac percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la punctele de lucru a trei societăţi comerciale.
   
"În fapt, a fost dispusă începerea urmăririi penale împotriva mai multor cetăţeni români şi chinezi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Aceştia sunt suspectaţi că, în perioada 2007 - 2012, au efectuat peste 2000 de importuri de mărfuri (jucării şi produse textile) din China în România, în valoare de peste 60.000.000 de dolari", arată Poliţia Capitalei.
   
O parte a mărfurilor a fost comercializată fără documente, iar veniturile astfel obţinute - în valoare de aproximativ 1.200.000 de dolari, au fost transferate în contul unei societăţi off - shore din Insulele Virgine Britanice, cu scopul de a disimula provenienţa ilicită a veniturilor.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close