Antena 3 CNN Actualitate Descinderi la cel mai mare distribuitor de produse din carne din România

Descinderi la cel mai mare distribuitor de produse din carne din România

Descinderi la cel mai mare distribuitor de produse din carne din România
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Feb 2016   •   09:32

Peste 150 de polițiști fac astăzi 53 de percheziții în București și județele Ilfov, Arad, Alba, Mureș, Dâmbovița, Botoșani și Prahova. Printre cei vizați se numără și cel mai mare distribuitor de produse din carne din România, scrie libertatea.ro.

Perchezițiile au loc într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, înșelăciune și spălarea banilor, cu un prejudiciu estimat la peste 21 de milioane de lei, scrie Agerpres. "Bănuiții au creat un circuit comercial fictiv, înființând și coordonând mai multe societăți comerciale cu comportament de tip 'fantomă', în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale", informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB).

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2011 — 2014, persoanele vizate au desfășurat acte de comerț intracomunitar cu produse din carne și produse chimice, pe care le-au comercializat în mod ilicit pe teritoriul României către mari distribuitori de astfel de mărfuri, folosindu-se în acest scop de 15 societăți comerciale de tip "fantomă".

Polițiștii pun în executare 23 de mandate de aducere în acest dosar. Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității din cadrul Poliției Sectorului 5.

Acțiunea se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București și beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații și al Direcției Operațiuni Speciale.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close