Antena 3 CNN Actualitate Descinderi la Oraviţa: Şase poliţişti de frontieră acuzaţi de trafic cu ţigări, duşi la audieri

Descinderi la Oraviţa: Şase poliţişti de frontieră acuzaţi de trafic cu ţigări, duşi la audieri

 Descinderi la Oraviţa: Şase poliţişti de frontieră acuzaţi de trafic cu ţigări, duşi la audieri
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Mar 2011   •   09:13
Percheziţii la Oraviţa şi Năidaş. Ofiţerii DIICOT şi procurorii DNA au percheziţionat locuinţele mai multor persoane suspectate de trafic cu ţigări. Verificările vizează şase poliţişti de frontieră, care au fost deja duşi la audieri, şi trei persoane suspectate de contrabandă cu ţigări, informează Mediafax.

Potrivit şefului DIICOT Timişoara, Mircea Andreş, şase agenţi de frontieră au fost ridicaţi în baza unor mandate de aducere, fiind suspectaţi că sunt implicaţi în traficul de ţigări printr-o reţea care a fost destructurată în decembrie 2010 în Caraş - Severin.

"Aceste descinderi sunt urmarea unor cercetări într-un dosar de contrabandă de ţigări în care o reţea de traficanţi de ţigări a fost destructurată în decembrie 2010, atunci fiind arestate mai multe opersoane din Oraviţa. În urma declaraţiilor persoanelor reţinute atunci am înţeles că sunt implicaţi în această reţea şi agenţi de frontieră responsabili de Zona Verde a graniţei între România şi Serbia", a declarat Andreş.
 


"Am constatat că ţigările erau aduse şi prin Zona Verde cu căruţe şi tractoare, nu neapărat prin punctele vamale. Persoanele ridicate azi vor fi audiate la Cetrul DIICOT de la Reşiţa umând să vedem dacă va fi propusă arestarea acestora la Tribunalul Caraş Severin unde s-a judecat şi prima parte a dosarului şi de a cărui competenţă sunt aceşti agenţi de frontieră", a adăugat şeful DIICOT Timişoara.


Poliţiştii de frontieră şi vameşii implicaţi în acest caz au primit de la traficanţii de ţigări diferite sume de bani şi pentru a facilita introducerea în România a unor cantităţi de ţigări netimbrate, provenite din Serbia. Traficanţii de ţigări plăteau aproximativ 50 de euro pentru un bax, respectiv cinci lei sau un euro pentru fiecare cartuş de ţigări. În unele situaţii, se încasau sume cuprinse între 2.000 şi 2.700 de euro pe o tură.
 


Nu mai puţin de 59 de angajaţi ai PTF Siret (Suceava) şi alte 90 de persoane sunt încarcerate în cadrul anchetei privind punctele de frontieră Naidăş (Caraş-Severin), Foeni şi Moraviţa (Timiş). Ultima acţiune a avut loc la Vama Albiţa, în acest caz fiind cercetate 53 de persoane. 

×
Subiecte în articol: descindere
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close