Antena 3 CNN Actualitate Descinderi la mafia care ne îmbolnăveşte pe litoral. Mascaţii au intrat peste cei care bagă turiştii în spital şi au săltat zeci de suspecţi

Descinderi la mafia care ne îmbolnăveşte pe litoral. Mascaţii au intrat peste cei care bagă turiştii în spital şi au săltat zeci de suspecţi

Au fost percheziții pe litoral la persoane bănuite de comercializarea de produse alimentare alterate. După control, au fost depistate și conduse la sediu, pentru audieri, 43 de persoane.

Descinderi la mafia care ne îmbolnăveşte pe litoral. Mascaţii au intrat peste cei care bagă turiştii în spital şi au săltat zeci de suspecţi
Sursa foto: Politia Romana
de Silvia Preda    |    07 Aug 2022   •   13:12

Instituțiile satului au pus în aplicare sâmbătă un mandat de percheziție, în cadrul unui dosar penal care vizează comiterea mai multor infracțiuni la Codul Muncii (Legea 53/2003), precum și săvârșirea infracțiunii de comercializare de produse alimentare alterate.

La acțiune au participat poliţişti din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu sprijinul reprezentanților Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Constanța.

Mascaţii au descins în stațiunea Costinești

În urma descinderii, care a avut loc la o societate comercială din stațiunea Costinești, au fost identificate 6 camere de congelare, în interiorul acestora fiind descoperite peste 6 tone de alimente (pește și carne), de diverse categorii și sortimente, al căror termen de valabilitate era expirat, pentru unele produse încă din anul 2020.

Cantitatea de carne a fost indisponibilizată, în vederea distrugerii.

Au fost găsite 6 tone de alimente expirate

Totodată, au fost identificate mai multe înscrisuri utile cauzei, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor. După control, au fost depistate și conduse la sediu, pentru audieri, 43 de persoane.

La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanța. Cercetările în acest caz continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Carne expirată de 3 ani, care urma să fie servită turiștilor, descoperită pe litoral

Tone de carne expirată de 3 ani, sute de minori care lucrau ilegal și unități care funcționau, deși aveau decizie de închidere, sunt principalele nereguli găsite de autorități în Costinești, după controalele de amploare făcute cu mascații.

Acestea au avut loc în cel mai aglomerat weekend din acest sezon de pe litoral. 200.000 de turiști sunt la malul mării în aceste zile.

×
Subiecte în articol: perchezitii Constanța
Parteneri
Românii ale căror pensii vor crește cu peste 30%
x close