Antena 3 CNN Actualitate Descoperiți. Cum s-a ajuns ca afacerea cu aurul să fie declarată neprofitabilă în România. Dezvăluiri explozive despre planul secret de îngropare a mineritului românesc

Descoperiți. Cum s-a ajuns ca afacerea cu aurul să fie declarată neprofitabilă în România. Dezvăluiri explozive despre planul secret de îngropare a mineritului românesc

Andreea Sava a prezentat, sâmbătă, în exclusivitate, la Descoperiți, dezvăluiri explozive despre cum s-a ajuns ca în România, afacerea cu aurul să fie declarată neprofitabilă.

Descoperiți. Cum s-a ajuns ca afacerea cu aurul să fie declarată neprofitabilă în România. Dezvăluiri explozive despre planul secret de îngropare a mineritului românesc
28 Dec 2019   •   23:25

Este anatomia unui jaf absolut revoltător despre care cei din domeniu spun că a fost programat ticluit în mod ticălos pentru ca România să nu mai scoată nici măcar un gram de aur.

Oamenii din zonele care trăiau din exploatarea minelor cu aur acuză un plan revoltător la nivel național de îngropare a mineritului românesc. Planul a adus beneficii giganților traderilor internaționali de aur care, desigur, au interesul să controleze prețul aurului.

”E binecunoscut faptul că prezența unor cantități mai mari de aur pe piețele internaționale duc la scăderea prețului aurului. Ori producătorii tradiționali de aur au avut interesul să fie singuri pe piață”, spune Florin Cazacu, fost lider sindical al minei Barza.

Invitat la Antena 3, fostul șef SIE Cătălin Harnagea a vorbit despre planul care a dus la scoaterea României de pe piața aurului.

Citește și: Un fost ministru al Economiei acuză presiuni privind redeschiderea minelor: „E foarte clar că unii nu vor să intrăm pe piața aurului”

”România a fost cea mai bogată țară din Europa în privința resurselor minerale. Aici mă refer la cele care au un preț foarte mare. Comparativ cu suprafața țării”, a spus Harnagea.

”În 30 de ani se putea afla, cu banii statului, exact și locația și cantitatea de aur, dacă nu și cupru, și valoarea ei. (...) E absolut fără noimă. Guvernele nu au nicio curiozitate sa vadă cât aur avem”, a mai spus Harnagea.

×
Subiecte în articol: Descoperiți andreea sava
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close