Antena 3 Actualitate Un fost ministru al Economiei acuză presiuni privind redeschiderea minelor: „E foarte clar că unii nu vor să intrăm pe piața aurului”

Un fost ministru al Economiei acuză presiuni privind redeschiderea minelor: „E foarte clar că unii nu vor să intrăm pe piața aurului”

29 Dec 2019   •   00:03
Un fost ministru al Economiei acuză presiuni privind redeschiderea minelor: „E foarte clar că unii nu vor să intrăm pe piața aurului”
Sursa foto: Foto captura Antena 3

Fostul ministru al Economiei Niculae Bădălau a vorbit, într-un interviu acordat în exclusivitate emisiunii ”Descoperiți”, de la Antena 3, despre presiunile care sunt exercitate asupra României pentru a nu deveni un pion important pe piața internațională a aurului.

”România este proprietarul unor zăcăminte extrem de importante care deranjează atât pe piața internațională a metalelor rare, cât probabil și din punct de vedere economic. Aici avem Roșia Montană, unde este un zăcământ extrem de prețios de aur. Nu vreau să intru în amănunte. Nu cianura. Dacă până acuma exploata zăcământul acela cu ciocănelul, tot România avea de câștigat. Avem Min Deva, care nici în acest moment nu s-a reușit să se plece la nicio exploatare”, a spus Bădălău.

Citește și: Descoperiți. Cum s-a ajuns ca afacerea cu aurul să fie declarată neprofitabilă în România. Dezvăluiri explozive despre planul secret de îngropare a mineritului românesc

”În perioada în care am fost ministru cred ca am avut întâlniri cu peste 20 de companii puternice din lume pentru a exploata cu mijloce moderne aceste zăcăminte. Niciodată nu s-a vrut! Dacă vă uitați în zona Agenției Naționale de Resurse Minerale, este blocată undeva în subordinea Guvernului, existând numai câțiva specialiști care și ei sunt dați la o parte, plătiți post, tocmai pentru a bloca exploatarea acestor resurse”, a mai spus fostul ministru.

”România nu are industrie și nu se poate dezvolta pe zona asta.(...) E foarte clar că unii nu vor să intrăm pe piață. România trebuie să rămână o țară agrară, care să exporte brut minereurile. Și să rămânem o piață de consum. Nu știu, am ajuns la concluzia aceasta”, a acuzat fostul ministru Niculae Bădălău.

 

 

×
Subiecte în articol: Descoperiți andreea sava

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close