Antena 3 CNN Actualitate Descoperiți. Operațiunea declanșată împotriva lui Iohannis. Pe cine vor securiștii să pună la Cotroceni

Descoperiți. Operațiunea declanșată împotriva lui Iohannis. Pe cine vor securiștii să pună la Cotroceni

Descoperiți. Operațiunea declanșată împotriva lui Iohannis. Pe cine vor securiștii să pună la Cotroceni
Sursa foto: foto: captura Antena 3
19 Ian 2019   •   23:51

2019 este un an cu două rânduri de alegeri, europarlamentare și prezidențiale, ambele extrem de importante pentru sistem fiindcă se joacă influența atât internă cât și externă pentru următorii 5 ani.

Citește și: Descoperiți. Trei carnețele cu secrete-bombă bagă panică în sistem. Cine amenință cu ele

Iar ultimii 4 ani ne-au arătat cât de greu este să guvernezi dacă ai împotriva ta rețeaua de la Bruxelles, pe cea de reprezentanți în exterior dar și serviciile de informații. Dacă prima depinde mult de rezultatul de la europarlamentare, cele din urmă atârnă covârșitor de butoanele de la Cotroceni.

Miza, așadar, fiind uriașă, nici nu e de mirare că au început mișcările de trupe în sistem, inclusiv prin alinierea generalilor-cheie în diverse tabere. Mai toate indiciile din ultima vreme arată că și în 2014 am avut parte de înfruntarea a două tabere din interiorul serviciilor.

Toate mărturiile indică faptul că Victor Ponta a mers pe mâna nașului său, George Maior, director SRI la acea vreme, iar că înfrângerea i s-a tras de la șeful operativ al SRI, generalul Coldea, despre care Elena Udrea ne-a relatat că fusese avertizat de Victor Ponta că îl va zbura în prima secundă în care va pune piciorul la Cotroceni.

Mai multe surse spun că Florian Coldea l-ar fi ales, în acel moment, pe Klaus Iohannis să susținut de aparatul uriaș pe care Coldea îl avea la mână. Un fost consilier prezidențial spune, în mai multe postări pe Facebook, uneori sub formă de pamflet, că acum Coldea vrea răzbunare.

În același timp, pare că Dacian Cioloș este cel ales de sistem să-i la locul lui Iohannis la Cotroceni. Practic aproape că nu există zi în care să nu apară câte o știre sau vreun sondaj în care Cioloș să nu crească precum Făt Frumos din basme, într-o zi cât alții în zece, plus mai multe voci care au susținut că Florian Coldea s-ar afla într-un adevărat turneu pentru Cioloș, atât în România cât și în exterior.

La care se adaugă semnalul ferm transmis de USR, despre care s-a zis că e partidul de laborator al sistemului, că nu-l susține pe Iohannis la prezidențiale. Dar Coldea, indiferent câtă putere ar mai avea după tragerea pe linie moartă în SRI, nu este singurul om puternic din servicii aliniat în spatele lui Cioloș. De fapt, nu doar prezentul ci și trecutul său este presărat de interferențe securiste.

Detalii incendiare, în materialul prezentat în exclusivitate, sâmbătă, de Andreea Sava, la "Descoperiți":

"Bineînțeles că vor să scape de el până și ăia care l-au pus acolo. Oamenii nu mai știu ce să mai facă cu el. Se vaietă că este imprevizibil atunci când este vorba să i să spună să facă ceva", a spus jurnalistul Mirel Curea, la 'Descoperiți'.

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close