Antena 3 CNN Actualitate Descoperiți. Trei carnețele cu secrete-bombă bagă panică în sistem. Cine amenință cu ele

Descoperiți. Trei carnețele cu secrete-bombă bagă panică în sistem. Cine amenință cu ele

Descoperiți. Trei carnețele cu secrete-bombă bagă panică în sistem. Cine amenință cu ele
Sursa foto: foto: Agerpres
20 Ian 2019   •   00:11

După o zi întreagă de discuții, secția de procurori a CSM și-a asumat inclusiv riscul criticii că-și încalcă propriile declarații din trecut și s-a făcut practic scut pentru capii rețelei de paraditori de la unitatea de elită a DNA: nu a dat voie secției de anchetare a magistraților să meargă în fața unui judecător să ceară mandat de arestare pentru procurorii Portocală și Onea, deși acuzațiile erau extrem de grave, inclusiv constituirea de grup infracțional organizat și încălcarea condițiilor lăsării în libertate sub control judiciar. 

Citește și: Descoperiți. Operațiunea declanșată împotriva lui Iohannis. Pe cine vor securiștii să pună la Cotroceni

Chiar și cu toată presiunea media, deci şi a țării întregi care stătea cu ochii pe ei, procurorii CSM n-au riscat nici cea mai mică șansă ca un judecător să-i bage în arest pe cei doi. Deranjul a fost atât de mare încât aceeași secție de procurori din CSM, după doar 2 zile, a cerut plenului CSM să analizeze cum a aflat presa că Adina Florea a făcut cerere pentru ridicarea imunității celor doi procurori și, eventual, să fie și sancționată.

Nici măcar n-au putut să aștepte să se mai stingă scandalul sau să apară unul mai mare care să-l acopere. De ce atâta disperare? În mod evident, cei doi, Onea și Portocală, sunt foarte importanți pentru sistem fiindcă știu multe și, mai ales, pot demonstra multe. Informațiile sunt, cel puțin în cazul lui Mircea Negulescu zis Portocală, că, la izbucnirea scandalului, s-a pus pe scris. Multe pagini. Vreo 50.

Despre nenorocirile pe care le-a făcut, despre cum își lua ordinele uneori chiar direct de la Kovesi dar și din pădure de la Băneasa, adică de la înalți ofițeri SRI, despre lista neagră a sistemului pe care se aflau politicieni importanți, de la premier, miniștri, membri ai Comisiei de Control al SRI dar și magistrați. Judecători, desigur. Fără ei, paradeala ar fi rămas fără finalizare. Existența memoriilor lui Portocală a fost confirmată, indirect, chiar și de ministrul Justiției și, odată cu înființarea secției speciale de anchetare a magistraților, a ajuns în jurisdicția acesteia, mai precis la Adina Florea, omul lui Tudorel Toader, cea pe care vrea s-o pună la DNA.

De ce a cerut Adina Florea arestarea lui Portocală dacă el a vorbit deja?

Cele două teorii-șoc, în materialul prezentat, sâmbătă, în exclusivitate, de Andreea Sava, la "Descoperiți":


 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close