Antena 3 CNN Actualitate Cele mai bune destinații de vacanță pentru 2023. Ce zic turiştii: "Este un loc fantastic, serviciile sunt excelente"

Cele mai bune destinații de vacanță pentru 2023. Ce zic turiştii: "Este un loc fantastic, serviciile sunt excelente"

Românii au preferat vacantele în Grecia si Turcia în acest an, iar tendința se va menține şi în 2023. Iată mai bune destinații de vacanță şi cum putem rezerva sejururi mai ieftine cu 30%.

Cele mai bune destinații de vacanță pentru 2023. Ce zic turiştii: "Este un loc fantastic, serviciile sunt excelente"
Sursa foto: Pixabay
de Cristi Popovici    |    08 Noi 2022   •   16:29

Agenții de turism spun că romanii au taxat destinațiile interne din cauza scumpirilor şi a serviciilor sub așteptări. În schimb, şi-au cheltuit banii în destinații mai spectaculoase din străinătate sau resorturi all inclusive.

Suntem în restaurantul unui hotel de 5 stele din Antalya. La prânz, cei peste 2.000 de turişti au de ales din 100 de preparate făcute special pentru ei.

Porțiile sunt la discreție, iar meniul extrem de diversificat. Vacanțele aici se vând bine inclusiv în România.

"Suntem foarte populari pe piețele din România şi aproximăm 2.000 sau 2.500 de oaspeți din România în fiecare an.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Facem mult marketing pentru turiștii români şi realizăm multe lucruri pentru oaspeții români.  Mâncarea noastră este foarte delicioasă", spune Murat Samur, director vânzări hotel Antalya.

Grecia şi Turcia, destinațiile preferate de români în 2022

Antalya a înregistrat o creștere cu peste 70% a numărului de turiști români, faţă de 2021, iar tendinţa se va menține şi anul viitor, spun operatorii din turism.

În tot acest timp, litoralul românesc pierde vizitatori. Preţurile mari şi serviciile sub așteptări sunt principalele cauze.

"Românii, după 2 ani de stat în casă, în care cel mai bun prieten al omului era frigiderul au plecat în Turcia, Grecia.

Eu cred că acestă tendință nefastă a litoralului va continua şi în 2023. Îi vor afecta poveștile legate de creșterea energiei. Litoralul nu cred că va merge bine", spune Alin Burcea, proprietarul agenției de turism Paralela 45.

Cum obținem sejururi mai ieftine cu 30%

În ciuda crizei economice, tour-operatorii speră ca vânzările de anul viitor să ajungă la acelaşi nivel cu cel dinaintea pandemiei.

Românii care vor să ajungă în însorita stațiune din Turcia îşi pot rezerva sejururi mai ieftine cu 30% dacă şi le rezervă de acum, în timpul perioadei de early-booking.

"Este un loc fantastic, serviciile sunt excelente, oamenii sunt fantastici, la fel şi personalul, toţi sunt prietenoși", spune un turist.

"Este cald, confortabil, este multă mâncare, multă băutură. Este excelent", mai spune un turist

România are chartere spre Antalya, Bodrum şi Dalaman, oraşe turistice din Turcia, care pleacă din 13 localități.

Cele mai noi curse sunt deschise pe aeroporturile din Craiova, Constanţa, Satu Mare şi Suceava. 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close