Antena 3 CNN Actualitate Dezastru în azile după prima zi de controale. Recomandările psihologilor: "Au nevoie să simtă că mai aparţin încă unei familii"

Dezastru în azile după prima zi de controale. Recomandările psihologilor: "Au nevoie să simtă că mai aparţin încă unei familii"

Cum putem să evităm un loc în care lucrurile nu sunt în regulă, cum reuşim să ne salvăm de acolo ca pacient, cum reuşim ca rudă să ne asigurăm că bătrânii internaţi la azil sunt trataţi corect. Despre toate acestea a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, Jeni Chiriac, psiholog.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iul 2023   •   10:24

"În momentul în care alegem un azil care are reputaţie bună, înseamnă că investim dintr-o dată într-un potenţial validat printr-un trecut probat.

În acelaşi timp, este foarte important să vizităm persoanele în mod regulat. Ce înseamnă în mod regulat? În mod regulat înseamnă nu predictibil, ci înseamnă pur şi simplu să te duci şi să observi mediul şi atitudinea personalului faţă de persoanele internate, nu numai faţă de ruda ta.

Citeşte şi: Primarul din Timișoara nu recunoaște neregulile din centrul de bătrâni închis în urma controalelor: ”E mai bine ca în căminele studențești”

Într-o formă sau alta, prin extensie, când se raportează la ruda ta pozitiv, dar observi elemente de neglijenţă sau agresivitate la ceilalţi rezidenţi, asta înseamnă că sunt şanse destul de mari să se întâmple şi rudei tale acelaşi lucru", a precizat Jeni Chiriac, psiholog.

"Au nevoie să simtă că mai aparţin încă unei familii"

"Să nu neglijăm nevoia de socializare şi de apartenenţă a persoanelor internate.

Citeşte şi: S-a aflat cine sunt proprietarii azilului groazei descoperit seara trecută în Pipera. Doi cântăreți de operă celebri

Ei au nevoie să simtă că mai au încă valoare sau că mai aparţin unei familii şi atunci a mobiliza familia extinsă a investi un pic în ceea ce numim sănătatea mentală şi psihică, implicit, a persoanei", a mai explicat Jeni Chiriac, psiholog, în direct la Antena 3 CNN.

 

×
Subiecte în articol: Căminele Groazei psiholog recomandari
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close