Antena 3 CNN Actualitate Dezastru ecologic după distrugerea barajului de pe Nipru. Sute de tone de ulei industrial vor ajunge în Marea Neagră

Dezastru ecologic după distrugerea barajului de pe Nipru. Sute de tone de ulei industrial vor ajunge în Marea Neagră

Dezastru ecologic în Marea Neagră după bombardarea barajului de pe râul Nipru. Sute de tone de ulei industrial s-au devărsat, iar apa poluată va ajunge în Marea Neagră.

de Alexandra Axinia    |    07 Iun 2023   •   11:06

Între timp, 24 de localități din Ucraina au fost inundate, iar zeci de mii de persoane au fost evacuate din calea apelor.

Explozia a avut loc în cursul nopții, iar acum apa se revarsă cu foarte mare viteză. De asemenea, nivelul râului a crescut până la zece metri.

Citește și: Barajul uriaș de pe fluviul Dnipro a fost aruncat în aer! Localnicii au lăsat totul în urmă și au fugit

Specialiștii din Ucraina susțin că se va ajunge la 12 metri. Mai multe state au fost deja inundate și peste 170.000 de oameni au primit ordin de evacuare.

Mai grav este faptul că în urma exploziei, 150 de tone de ulei industrial s-au revărsat în râu, iar asta înseamnă un risc crescut de poluare în primul rând al râului și mai apoi al Mării Negre.

Din punct de vedere al mediului, consecințele sunt dezastroase și s-ar putea ajunge la asfixierea vegetației. În următorii ani, pe Marea Neagră vom vedea aceste pete de ulei care, nu doar că îmbâcsesc apa, dar pot duce și la moartea animalelor marine.

×
Subiecte în articol: ulei industrial Marea Neagrã
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close