Antena 3 Actualitate Dezastru natural de proporţii în munţii Bucegi. Incendiul, stins de elicopterele MAI

Dezastru natural de proporţii în munţii Bucegi. Incendiul, stins de elicopterele MAI

de O.P.    |    24 Iul 2012   •   05:39
Dezastru natural de proporţii în munţii Bucegi. Incendiul, stins de elicopterele MAI
Sursa foto: Foto: dcnews.ro

Vântul dă peste cap şi intervenţia pompierilor care se chinuie deja de câteva zile să ţină sub control incendiul din Bucegi. Rafalele de vânt înteţesc flăcările, ameninţând să se extindă deşi pompierii mai au de stins un singur focar din cele 21.

Au primit ajutorul unui elicopter pe care îl folosesc pentru a arunca saci cu apă în zonele cu flăcări. Ministerul Mediului şi Internele au cerut şi intervenţia unui avion special, operaţiune care va fi plătită de casa regală, cea care deţine terenul.

Flăcări au fost şi în masivul Făgăraş, la cota 2.000, unde 30 de hectare au ars din cauza caniculei.

Din Elicopterul Ministerului de Interne s-au aruncat saci cu apă, pentru a stinge flăcările. Două elicoptere ale MAI au intervenit pentru stingerea incendiilor de pădure izbucnite în apropierea staţiunii Buşteni. Flăcările au cuprins 1.500 de metri pătraţi. O parte din pădurea care a luat foc aparţine Casei regale.

La fiecare zbor, s-au aruncat din elicopter câte 1.500 de litri de apă.

Flăcări au fost şi în masivul Făgăraş. 30 de hectare au ars la cota 2.000. Zeci de pompieri, ajutaţi de pădurari şi de localnici, s-au luptat cu focul.
 
Incendiile de vegetaţie uscată şi fond forestier au afectat peste 115 hectare şi au afectat pădurile din zece judeţe din ţară.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close