Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluire-bombă în cazul ministrului propus la Dezvoltare în Guvernul Orban: "Am putea vorbi de evaziune fiscală"

Dezvăluire-bombă în cazul ministrului propus la Dezvoltare în Guvernul Orban: "Am putea vorbi de evaziune fiscală"

Dezvăluire-bombă în cazul ministrului propus la Dezvoltare în Guvernul Orban: "Am putea vorbi de evaziune fiscală"
Sursa foto: Foto: Ion Stefan/ Facebook
28 Oct 2019   •   17:46

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a declarat, luni, la Antena 3, că în evidențele celor de la Taxe și impozite casa ministrului propus la Dezvoltare, Ștefan Ion, apare ca având o suprafață de doar 76 mp, nicidecum 910 mp, așa cum a scris deputatul în declarația de avere depusă la Camera deputaților.

Citește și: Ministrul propus la Dezvoltare Regională, probleme cu gunoiul. Ion Ștefan are încheiat contract pentru gunoi pe o singură persoană

"Ne-am autosesizat și am constat că această casă de 76 mp + anexe de 18 mp este o fostă casă existentă pe terenul pe care domnul deputat l-a cumpărat în anul 1999 și care în acest moment nu mai există", a spus edilul.

Primarul Focșaniului a adăugat că Ștefan Ion a cerut în anul 2000 o autorizație de construire în care apare o suprafață desfășurată de aproximativ 526 de mp. Potrivit edilului, pentru că nu a fost declarată ca fiind finalizată, deputatul a plătit în continuare impozitul aferent case care nu mai există, care avea 76 mp.

"Se încasează un impozit de aproximativ 100 de lei pe an. Din calculele noastre, ar fi trebuit să se încaseze aproximativ 1.500 de lei anual", a declarat primarul Cristi Misăilă, care a adăugat că ar putea fi vorba și de evaziune fiscală.

"Dacă stăm și analizăm pe legea combaterii evaziunii fiscale putem vorbi chiar și de evaziune, atâta timp cât s-a sustras declarării și achitării impozitului la bugetul local', a conchis primarul municipiului Focșani, în "Ediția specială" moderată de Cătălina Porumbel.

 

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close