Antena 3 CNN Actualitate Onțanu, dezvăluiri din interior despre ce s-a întâmplat în noaptea alegerilor din 2009

Onțanu, dezvăluiri din interior despre ce s-a întâmplat în noaptea alegerilor din 2009

Onțanu, dezvăluiri din interior despre ce s-a întâmplat în noaptea alegerilor din 2009
Sursa foto: Foto: Facebook / Neculai Ontanu
de M.Z.    |    24 Mai 2017   •   12:18

Neculai Onțanu, unul dintre oamenii care a fost în sufrageria lui Gabriel Oprea în noaptea alegerilor prezidențiale din 2009 a spus, miercuri, că nu crede că a putut fi influențat scrutinul de atunci, iar el a stat cam o oră la fostul ministru de Interne, timp în care nu i-a văzut pe Kovesi, Coldea și Maior acolo.

”Pe Kovesi, Coldea, Maior nu i-am văzut, cât timp am stat”, a spus Neculai Onțanu, care susține că nu a stat mai mult de o oră la cina dată de Gabriel Oprea.

”Am fost invitat la 19-19.30, iar la 20.30 eram deja acasă, că mă aștepta familia”, susține fostul primar de la sectorul 2.

Mai mult, ”cu Gabriel Oprea nu eram prieten, ci colegi de partid”, a mai spus Neculai Onțanu.

”Am fost invitat de Gabriel Oprea”, a recunoscut Onțanu, care precizează însă că nu a fost sărbătorit acolo pentru ziua lui și nici nu i s-a cântat ”La mulți ani!”.

Fostul edil își mai amintește că la cina dată de fostul ministru de Interne Gabriel Oprea au mai fost Puiu Iordănescu și Eugen Nicolicea.

Pe 24 aprilie, Parchetul a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în dosarul care vizează alegerile prezidențiale din 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a spus că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea. El a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

În replică, fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat că întâlnirea organizată la el acasă a fost o „simplă cină”, unde i-a invitat pe George Maior, Vasile Dîncu, Anghel Iordănescu, Dan Andronic şi Neculai Onţanu. Gabriel Oprea a evitat de mai multe ori să spună dacă la acea întâlnire au fost prezenţi Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi.

Citiți și Băsescu: Dacă Kovesi și Coldea mă implicau, le umpleam botul de sânge, pe loc.

×
Subiecte în articol: Dan Andronic Gabriel Oprea neculai ontanu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close