Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Dezvăluirile lui Gabriel Oprea despre întâlnirea din seara alegerilor din 2009

Sinteza zilei: Dezvăluirile lui Gabriel Oprea despre întâlnirea din seara alegerilor din 2009

Sinteza zilei: Dezvăluirile lui Gabriel Oprea despre întâlnirea din seara alegerilor din 2009
19 Apr 2017   •   21:06

Gabriel Oprea a vorbit, la Sinteza Zilei, de la Antena 3, despre întâlnirea de la el de acasă din seara alegerilor prezidențiale din 2009, întâlnire la care ar fi participat inclusiv Laura Codruța Kovesi, George Maior și Florian Coldea.

”Nu i-am organizat ziua de sfânt a domnului Onțanu. A fost o cină, s-a servi masa, ne-am uitat la televizor. Normal i-am spus la mulți ani și domnului Onțanu. A fost o cină informală. (...) Nu a fost nimic politic, am servit masa și ne-am uitat la televizor”, a spus Gabriel Oprea, la Antena 3.

Dan Andronic: Kovesi a fost la Oprea acasă în noaptea de 6-7 Decembrie 2009

Întrebat de Mihai Gâdea dacă Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea au participat la cina respectivă, Gabriel Oprea a ezitat să răspundă și a afirmat, într-un final, că el i-a invitat pe George Maior, pe Dan Andronic, pe Anghel Iordănescu și pe Neculai Onțanu.

”Încă o dată vă spun, la acea întâlnire, pe aceste persoane eu le-am invitat”, a spus Gabriel Oprea.

Întrebat dacă este posibil ca șefa DNA și prim-adjunctul SRI să fi venit neinvitați la el acasă, Gabriel Oprea a refuzat să răspundă.

"Eu înţeleg foarte clar poziţia dumneavoastră. Eu am fost corect şi am făcut clarificările respective. A fost o întâlnire informală, a fost o cină, se va dovedi acest lucru, nu a fost nimic politic. Am servit masa şi ne-am uitat la televizor", a precizat Oprea. 

Întrebat dacă se va prezenta la comisia parlamentară întocmită în acest caz, Gabriel Oprea răspunde că nu știe dacă va merge și că nu are nimic de ascuns.

Fostul ministru Gabriel Oprea a declarat, joia trecută, tot la Sinteza Zilei, de la Antena 3, referindu-se la întâlnirea despre care a relatat jurnalistul Dan Andronic şi la care au participat Laura Codruţa Kovesi, George Maior, Florian Coldea şi Vasile Dâncu, că a fost doar o invitaţie la masă cu ocazia zilei lui Neculai Onţanu. În replică, Andronic a scris pe Facebook că nu a fost o masă, mai ales că nici nu îl cunoştea prea bine pe Onţanu şi că discuţiile au avut loc în birou.

Dan Andronic a scris că, în noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009, cei doi oficiali şi alte persoane cu funcţii importante s-au întâlnit acasă la Gabriel Oprea şi au sărbătorit că "au câştigat alegerile pentru Băsescu".

Dan Andronic povesteşte cu lux de amănunte seara de 6 decembrie 2009, turul doi al alegerilor prezidenţiale, când Traian Băsescu i-a suflat victoria lui Mircea Geoană. Jurnalistul îşi aminteşte că a fost printre primii care au aflat scorul obţinut de Băsescu.

"Eram euforic, îl sun pe Gabriel Oprea , unul din susținătorii importanți ai președintelui Traian Băsescu, de care eram foarte apropiat în acel moment. Îi spun care-i rezultatul, îl știa și el. Gabriel Oprea îmi zice: „Vino repede încoace, avem nevoie de tine!". Întreb unde, îmi spune că la el acasă. Intru în casă, dau peste Nicolae Onțanu, Puiu Iordănescu și Gigi Nețoiu, dacă-mi aduc bine aminte."

Scandalul fraudării alegerilor din 2009 ajunge în Parlament. Kovesi, Coldea și Maior, audiați

Parlamentul a anunțat că va verifica modul în care a fost organizat scrutinul şi cum s-a decis viitorul preşedinte al României. 

 

×
Subiecte în articol: Dan Andronic Gabriel Oprea Sinteza Zilei
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close