Antena 3 CNN Actualitate Conflict uriaș: Parlament - BNR - Consiliul Concurenței. Dezvăluirile senatorului Daniel Zamfir

Conflict uriaș: Parlament - BNR - Consiliul Concurenței. Dezvăluirile senatorului Daniel Zamfir

Conflict uriaș: Parlament - BNR - Consiliul Concurenței. Dezvăluirile senatorului Daniel Zamfir
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    30 Ian 2019   •   19:38

Senatorul ALDE Daniel Zamfir acuză că indicele ROBOR este trucat cu ştiinţa BNR.

„Am prezentat o serie de documente. Nu este o interpretare a mea, sunt niște mailuri prin care trezorerii băncilor alese de BNR să coteze ROBORUL discutau. Investigația Consiliului Concurenței a plecat în anul 2008 de la o sesizare a Băncii Naționale.

Banca Națională a României sesizează Consiliul concurenței că a intrat în posesia unui e-mail al unui trezorier al unei bănci în care acel trezorier le solicita celorlalți să facă niște aranjamente”, a spus senatorul Daniel Zamfir, miercuri seară, la Antena 3.

„Legea concurenței interzice să stabilești un preț. Roborul trebuie să fie rezultatul pieței”, a adăugat el.

„Eu nu fac altceva decât să arăt public ceea ce s-a întâmplat. După cum ați văzut, Banca Națională a fost preocupată să găsească pretexte să nu vină guvernatorul. A început domnul Vasilescu să spună că solicitarea de a veni la Parlamentul României a influențat piața, adică, cu alte cuvinte, chemarea guvernatorului la Senatul României a determinat creșterea cursului valutar. Apoi această acuzație a mea cum că aș fi făcut un abuz în serviciu convocându-l pe domnul Isărescu. Spune purtătorul de cuvânt că de fapt domnul Isărescu nu este obligat să vină...nicio explicație în legătură cu fondul problemei. Nu e deloc mult zgomot pentru nimic, pentru că nu întâmplător am solicitat și prezența președintelui Consiliului Concurenței”, a mai spus Daniel Zamfir, miercuri seară, la „Punctul de Întâlnire cu Radu Tudor”.

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a anunţat că va solicita la începutul săptămânii viitoare Biroului permanent să-l invite pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la audieri în comisiile de specialitate. 

„Am stabilit ca luni să depunem la Biroul permanent al Senatului această solicitare de chemare a domnului președinte al Consiliului concurenței și a domnului guvernatorul Mugur Isărescu miercuri, la 12.00, la Comisia economică a Senatului. Trebuie să vină să dea explicații”, a declarat Zamfir.

Citiți și:

Răspunsul BNR la acuzaţiile de manipulare a ROBOR. Dan Suciu: „Este mult zgomot pentru nimic. Domnul Zamfir, ca de obicei, lansează petarde pentru a acoperi necunoașterea în domeniu”

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close