Antena 3 CNN Actualitate Şoşoacă amenință că se va adresa CEDO: "Este prima oară în 31 de ani când i se întâmplă așa ceva unui senator"

Şoşoacă amenință că se va adresa CEDO: "Este prima oară în 31 de ani când i se întâmplă așa ceva unui senator"

Diana Șoșoacă a contestat avertismentul scris primit de la conducerea Senatului României pentru nepurtarea măștii de protecție și comportament neadecvat. Senatoarea afirmă că a primit telefoane inclusiv din partea unor politicieni USR pentru a iniția această acțiune.

Şoşoacă amenință că se va adresa CEDO: "Este prima oară în 31 de ani când i se întâmplă așa ceva unui senator"
Sursa foto: Mediafax
de Gabriel Dano    |    10 Mai 2021   •   20:46

Mai mult, Diana Șoșoacă amenință că se va adresa Curții Europene a Drepturilor Omului.

"Pe mine nu mă interesează această sancțiune pentru că nu mă afectează, însă am primit nenumărate telefoane din partea unor foști senatori, deputați, judecatori, din partea partidelor politice, inclusiv USR, să mă roage să fac această contestație întemeiată, deoarece este un precedent periculor pentru toată clasa politică. Este pentru prima dată în 31 de ani când i se întâmplă așa ceva unui senator", a declarat Diana Șoșoacă.

Biroul Permanent al Senatului a decis la finalul lunii aprilie să o sancţioneze pe senatoarea Diana Şoşoacă, după scandalul în care aceasta a fost implicată la şedinţa Comisiei Juridice din 13 aprilie.

În ședința respectivă erau analizate sesizările depuse de reprezentanți PNL la adresa Dianei Şoşoacă. Comisia a întocmit un raport, pe baza căruia conducerea Senatului a dispus sancționarea senatoarei cu avertisment scris.

Avertismentul scris, sancţiunea cea mai gravă

Aceasta este cea mai gravă sancțiune prevăzută de regulamentul parlamentar şi de Statutul deputaților şi senatorilor. Consecința avertismentului scris este că Şoşoacă nu mai are dreptul de a reprezenta Senatul României în acțiuni interne sau externe timp de trei luni.

Pe ordinea de zi a ședinței Biroului Permanent al Senatului s-a aflat şi reclamația depusă de Diana Şoşoacă la adresa colegelor sale Iulia Scântei şi Alina Gorghiu, pe care le-a acuzat de "linșaj mediatic". Şoşoacă a cerut demiterea Iulei Scântei de la conducerea Comisiei Juridice a Senatului însă conducerea acestei camere a decis să nu dea curs reclamației.

Șefa Comisiei Juridice spune că această structură parlamentară a identificat cinci abateri comise de Şoşoacă:

  •     nerespectarea legilor şi a prevederilor regulamentului parlamentar
  •     exercitarea abuzivă a mandatului
  •     comportament injurios şi calomniator la adresa altor membri ai Parlamentului la şedinţele de plen
  •     încălcarea solemnității ședințelor de plen

×
Subiecte în articol: Diana Şoşoacă
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close