Antena 3 CNN Actualitate Diana Şoşoacă, în mijlocul protestului din Valea Jiului: ''Eu am venit cu soluţii, nu cu prostii. Ăştia de la Putere sunt nişte asasini economici!''

Diana Şoşoacă, în mijlocul protestului din Valea Jiului: ''Eu am venit cu soluţii, nu cu prostii. Ăştia de la Putere sunt nişte asasini economici!''

Diana Şoşoacă şi-a făcut apariţia pe Valea Jiului, acolo unde minerii protesteză de cinci zile şi refuză să iasă din subteran.

Diana Şoşoacă, în mijlocul protestului din Valea Jiului: ''Eu am venit cu soluţii, nu cu prostii. Ăştia de la Putere sunt nişte asasini economici!''
de Iulia Gorgorin    |    20 Feb 2021   •   15:36

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost primită cu aplauze la Lupeni de rudelor minerilor, cărora le promite soluţii. 

Aflată în mijlocul mulțimii, Diana Șoșoacă nu a mai ținut cont de distanțarea socială și a îmbrățișat câteva femei pentru a le alina supărarea și a le reda speranța. 

Diana Şoşoacă va încerca să intre în mină 

Mai mult, ea spune că va încerca să intre în subteran şi să îi convingă pe mineri să iasă la suprafaţă, iar pentru această ''misiune'' nu are nevoie de aprobare, deoarece calitatea de senator îi permite acest lucru.

''Încerc să intru acolo, da? Nu mai plângeți. Încerc să vă ajut cu ce pot. Să știți că există soluții. Nimeni nu poate să înţeleagă. Sunt mamă și știu ce înseamnă. Încerc să fac tot ce îmi stă în putință. Să știți că există posibilitatea ca toate minele din țară să funcționeze. Eu am venit cu soluţii, nu cu prostii. Să se dea drumul la toate minele din țară, pentru că există soluții economice. Ăştia de la Putere sunt nişte asasini economici! Dacă suntem uniţi, rechinii mor. Există soluții, credeți-mă!'', le-a promis oamenilor, cel mai vocal senator de pe scena politică.

Germania deschide toate minele, iar noi le închidem. În Germania, un miner ia trei-patru mii de euro pe lună, iar aici ne batem joc cu 500 de euro pe lună?, a spus Diana Şoşoacă (...) S-a ajuns în această situaţie, pentru că România, de 31 de ani este condusă din afară. Este nevoie să falimentăm toată România pentru a fi cumpărată pe bucăţi de străini şi îmi asum absolut tot ceea ce vă spun. Declaraţia mea politică de săptămâna trecută, în care am spus aceste adevărui a dus la excluderea mea din AUR, marele partid al speranţei românilor. Nu mă deranjează! Mai bine singură, independentă, liberă, să pot să fac tot ce trebuie pentru România şi pentru români.

''Problema minerilor din România are soluţie''

 Nu ştiu dacă ştiţi, dar inclusiv Miniterul Industriilor şi Energiei au această soluţie pe masă. De patru ani de zile se încearcă şi vă spun, că s-ar putea da drumul la toate minele din România, iar dumneavoastră aţi putea avea trei-patru mii de euro salariu, ca în Germania. Ăsta este adevărul şi nu vă mint. Ştiu ce salarii aveţi. Germania a oprit la un moment dat toate minele. Zece ani de zile, vezi Doamne, energie verde. Energie vedere care se bagă acum în România, ceea ce nu li se spune românilor este că acestă energie verde costă incomensurabil de mult şi se pot recupera banii în enorm de mult timp. Noi nu mai avem timp, pentru că noi murim de foame în România. Ne mor copiii şi dacă nu ne mor pleacă peste hotare. (...) Hoţi şi trădători. Guvern de orientare fascistă. Îmi asum ce spun. Fasciştii sunt la putere în România'', le-a spus Diana Șoșoacă rudelor minerilor care refuză să iasă din mină.

Protestul continuă în ciuda faptului că premierul Florin Cîțu le-a promis sindicaliștilor, că își vor primi salariile în următoarele trei luni, din fondul de garantare al Guvernului.

Cu toate acestea, oamenii spun că nu vor ieşi din mină până când nu vor primi salariile restante.

Ieri, șase mineri au fost luați cu ambulanța, după ce li s-a făcut rău în subteran.

Citiți și: Situaţia de la protestul minerilor din Lupeni se complică! Ortacii cer prezenţa lui Florin Cîţu: ''Avem nevoie de primul-ministru în subteran!"

×
Subiecte în articol: mineri Diana Şoşoacă Valea Jiului Lupeni
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close